Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Kvinnligt nätverk

Handbollförbundet Väst anordnar ett kvinnligt nätverk för engagerade handbollstjejer/kvinnor som har eller önskar ha ett ledaruppdrag såsom tränare, förtroendevald eller annat ledande uppdrag.

"Vår målsättning är att jämställdhet ska genomsyra Svensk Handboll. Det når vi bland annat genom att kvinnor och män får lika stort inflytande i beslutande och rådgivande organ."

En del i att nå upp till det målet är att starta ett nätverk för kvinnor. Nätverket vänder sig till kvinnor som har eller önskar ha ett ledaruppdrag såsom tränare, förtroendevald eller annat ledande uppdrag. De behöver alltså inte ha någon roll idag, utan viljan och engagemanget är det viktigaste!

Nätverket kommer ge din inspiration, kunskap, mod och ett härligt nätverk med andra engagerade handbollstjejer/kvinnor!

Under träffarna diskuteras aktuella ämnen såsom idrotten ur ett jämställdhetsperspektiv, behovsfrämjande ledarskap, att påverka system samt normkritik.

Nätverket innhåller fyra träffar. De två första är redan genomförda digitalt och förhoppningsvis kan vi träffas på riktigt de två sista. Den fjärde träffen är det deltagarna som bestämmer vilket ämne ni vill ha som tema. Varje träff kommer också innehålla inspirationsföreläsningar av kvinnliga ledare från olika idrotter.

Ansökan till kvinnliga nätverket 2023 öppnar i början av nästa år.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2022-11-16

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!