Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Vi välkomnar vår nye ordförande Mattias Nord

På årsmötet valdes Mattias Nord som ny ordförande för Handbollförbundet Väst. Han kommer ha en återkommande krönika i vårt nyhetsbrev för att dela med sig av sina tankar kring sitt uppdrag och verksamheten i förbundet.

Bästa handbollare!

Skriver mina första rader som ordförande för Handbollförbundet Väst och utan att omedelbart bli högtravande så vill jag tacka för förtroendet. Det är med både ödmjukhet, förväntan och massor av tankar som jag tackade ja till att nomineras och nu tar mig an uppdraget. När vårt förbund skulle skapas via sammanslagningen för snart två år sedan, så fick jag förmånen att skapa en film som visade både historiken vi bär på, verksamheten vi är och några av de lysande stjärnor som kommit fram från distriktet. Det var häpnadsväckande att sammanställa en del historik, men inte minst alla våra fina klubbar, alla grymma handbollsgymnasier, alla härliga handbollsläger, alla häftiga cuper och den samlade lyskraft som Handbollförbundet Väst har. Helt fantastiskt och jag kikar än idag på några av bilderna som kom att beröra mig mest, när jag vill påminna mig om kraften, kunskapen och kompetensen som finns bland er alla.

Första gången man kommunicerar så finns det en rimlighet i att presentera sig så jag börjar i den änden. Kortfattat så bor jag i Karlstad där jag till vardags är VD för Karlstads kongress- och konserthus som går under verksamhetsnamnet Karlstad CCC. Har ägnat större delen av mitt liv åt sport och idrott från uppväxten via gymnasieår på idrottsgymnasium till att senare hitta stor kärlek och passion till handbollen på det klassiska sättet att dottern började med minihandboll, och plötsligt fann jag mig själv vara engagerad som ledare. En fantastisk resa att få följa ett gäng tjejer från skumgummibollar och uppåt i åldrarna, men den känslan och upplevelsen känner ni alla till så den ska jag inte fördjupa mig i.

Mitt största intresse inom sporten och likaså i mitt dagliga ledarskap är hur man skapar positiva prestationsmiljöer och genom trygghet och glädje, utmanar och utvecklar såväl individer som team. Det kommer jag ta med mig in i det här uppdraget, och jag hoppas att vi ständigt kan ha en målbild att via trygg värdegrund och en gemensam ambition att sprida glädje kan göra varandra bättre i lag, kommittéer, träningsgrupper, på utbildningar och i den dagliga verksamheten.

Prestationsmiljöer, trygghet och glädje kopplar direkt in mig på några av artiklarna i det vårt senaste nyhetsbrev och de ligger verkligen i linje med det jag själv tror på. Bland artiklarna hittar ni exempelvis betydelsen av referenstagning när vi ska fylla på med ledare, tränare och ideella krafter till olika uppdrag. Ni hittar även tips på lediga platser till några tränarutbildningar och möjligheten att bli en Hand the ball-instruktör. Extra viktig och betydelsefull tycker jag att kampanjen #görskillnad är. Vi har en gemensam möjlighet att skapa fantastiska prestationsmiljöer i våra hallar och på det sättet skapa glädje hos fler av våra spelare, domare och ledare. Kika på den, sprid budskapet och delta i arbetet med att göra skillnad.

Allt gott tills vi hörs igen!

Mattias Nord, Ordförande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-04-04

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!