Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Ordförandes krönika: Partille Cup, Beachhandboll och kommande aktiviteter

Varje månad till vårt nyhetsbrev skriver vår ordförande en krönika. I denna månads krönika skriver Mattias om Partille Cup, beachhandboll och kommande aktiviteter efter sommaren.

Bästa handbollare.

Sommaren är här och även om merparten av vår verksamhet äger rum under vinterhalvåret, så känns det i skrivandets stund som att det kan bli en riktigt fin handbollssommar med både läger, mästerskap med uttagna spelare från HF Väst och inte minst världens största handbollsturnering. Om bara några dagar så är det dags för Partille Cup och därmed en handbollsfest utan motstycke. Mitt i vårt distrikt kommer spelare från hela världen och i alla åldrar samlas för att mäta sina krafter med nytt motstånd. För egen del är det verkligen en njutning att strosa runt vid spelplanerna och se allt från högklassig elithandboll till energigivande barn- och ungdomsmatcher, där den gemensamma nämnaren är kärlek till handbollen. Kanske ses vi på någon läktare eller vid långsidan av en konstgräsplan?

Sommaren är även Beachhandbollens årstid och i vårt distrikt finns det två saker som gjort mig extra glad den senaste tiden. Dels har det varit lite extra roligt att Stöpen haft dubbla finbesök, först när Damlandslaget tränade där i mitten av maj och sedan när förbundskapten Mikaela Johansson återvände i mitten av juni för att hålla spelarutbildning i beachhandboll för flickor och pojkar 2008/2009. Jättekul och väl värt att uppmärksamma ur flera aspekter. Det andra stora glädjeämnet är att dubbla SM guld hamnade i vårt distrikt när Göteborg Beach Handball Club kammade hem de gyllene medaljerna och evig ära på både dam och herrsidan när SM avgjordes i Kalmar. Stort grattis!

Efter sommaren drar vi igång med en rad aktiviteter, och jag vill puffa lite extra för vårt utbildningsprogram som denna höst i mina ögon är vassare än någonsin. Tränarutbildningar och utbildningar för Domare och Funktionärer finns att beskåda i vårt nyhetsmail, och för den som önskar förkovra sig så torde det vara lockande läsning.

I september är det likaså dags att starta upp vårt Kvinnliga nätverk, och till detta har en fin skara engagerade personer antagits. Ska bli kul att följa hela projektet och dess deltagare under de träffar som ligger inplanerade.

Mycket att se fram emot med andra ord, men just nu vill jag avrunda med att tillönska er alla en riktigt fin sommar.

Njut, koppla av och ge energi!

Mattias Nord
Ordförande

Till nyhetsbrevet >>

Publicerad: 2023-07-03

Senast uppdaterad: 2023-07-03

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!