Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Idrottsglädje temat för månadens krönika

Ordförande Mattias Nord reflekterar över vad det är som skapar den där härliga idrottsglädjen och hur vi alla kan vara med och bidra till och ta ansvar för positiva prestationsmiljöer för våra barn och unga inom idrotten.

Bästa handbollare,

Jag har i en tidigare krönika refererat till den film som jag tog fram i samband med att det nuvarande Handbollförbundet Väst skapades, och hur alla bilder som skickades till mig väckte starka känslor. Alla dessa kraftuttryck, lyckliga barn, firande elitspelare och stolta klubbmedlemmar skapade en fin helhet, men det fanns några bilder som berörde mig extra mycket och en av dem vill jag reflektera lite kring i denna krönika. Det handlar inte så mycket om klubben som skickat in den, utan det jag personligen fastnat för när jag betraktar den.

Det är den här bilden jag syftar på:

Foto: Redbergslids IK


Jag vet inte exakt när den är tagen, men det finns flera saker jag älskar med den. Zooma in lite och ta en liten titt på ansiktsuttrycken och framför allt blicken i tjejernas ögon. Att stå där som barn när en elitspelare och idol kliver av planen och tar sig tid att göra en high five med just dig. Att få komma så nära en förebild och han (i det här fallet) ser dig och bekräftar dig kan vara ett extremt stort ögonblick och kanske det man minns mest när man sedan tittar tillbaka. När man ser den gnistrande och uppslukade blicken hos tjejerna, så är jag helt övertygad om att just i det frusna ögonblicket sås flera oerhört viktiga frön för fortsatt passion för handbollen hos det här gänget.

Helheten av bilden säger så mycket. Blåmärken på smalbenen. Strumpor i olika färger eller inga alls. Skor med kardborreband. Shorts som definitivt inte är skräddarsydda utan sitter på högst individuella sätt, sannolikt beroende på vilket par man fick tag på för stunden. Oavsett vilket så finns det inget annat än lycka och beundran som existerar i ögonblicket, och jag tvekar inte en sekund när jag påstår att stoltheten över klubbtillhörigheten slår i taket.

För mig är det just det här som är vårt absolut viktigaste uppdrag i idrotten. Att tända just de där ögonen hos barn och unga med lycka, passion och drömmar så ofta det bara går. Om vi vuxna som är ledare, tränare, aktiva elitidrottare, handbollsmotionärer, etc går in på handbollsplaner, i omklädningsrum och våra andra arenor med den målbilden, så kommer handbollen ha en ljus framtid. Oaktat vilka roller vi har och var den egna ambitionsnivån ligger, så har vi ett gemensamt ansvar för positiva prestationsmiljöer, idrottsglädje och ett löpande rekryteringsarbete bland barn och ungdomar.

Under övriga rubriker i detta nyhetsbrev hittar du massor av saker som tangerar det jag skriver och där vi har möjligheten att inspirera vår omgivning lite extra. Det funkar under volontärarbete och tränarutbildningar, det är närmast självklart i Spelarutbildningarna för en ny årskull som nu startas upp och det är en fin ingrediens att addera i de aktiviteter som genomförs under Handboll NU.

Det var allt för denna gång, och det känns otroligt skönt att en ny säsong nu rullar igång på allvar.

Mattias Nord, Ordförande Handbollförbundet Väst

Publicerad: 2023-09-01

Senast uppdaterad: 2023-09-25

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!