Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Idag startar Handboll NU 2023 med aktiviteter och webbinarier

Under drygt en vecka kommer handbolls-Sverige fyllas av aktiviteter kopplade till handboll och andra idrottsfrågor. Utöver aktiviteter ute hos föreningar och förbund erbjuds också ett antal intressanta webbinarier.

Handbollens dag är svensk handbolls egna dag då hela Sverige fylls med olika handbollsaktiviteter från norr till söder, öst till väst. Det är en dag då det finns möjlighet att synliggöra och uppmärksamma föreningen. Handbollens dag ingår i Handboll NU som är namnet på perioden då vi tillsammans inom svensk handboll gör en stor gemensam nationell satsning på att visa upp vår sport, i stort som smått, över hela landet. Svenska Handbollförbundet, distriktsförbunden och landets föreningar fyller tillsammans perioden med handbollsglädje för alla på olika sätt.

Webbinarier

Utöver föreningarnas aktiviteter kommer de olika distriktsförbunden erbjuda webbinarier under Handboll NU-veckan.

18 september - Kom igång med Cleverservice i föreningen
19 september - Handbollens fysik
20 september - Att bygga mental styrka
21 september - Idrottsföräldern – närvarande men inte styrande
22 september - Att starta Hand the Ball i föreningen

Du hittar mer information och anmälningslänkar här >>

I Handbollförbundet Väst är det många av våra föreningar som kommer ha aktiviteter, antingen på Handbollens dag imorgon eller någon annan dag under Handboll NU-veckan.

Följande föreningar har hittills anmält sina aktiviteter

Alingsås HK kommer på Handbollens dag den 16 september bjuda in alla barn, 4-10år, som är nyfikna på Alingsås HK och vill prova på handboll. Det är mellan 10.00-12.00 i Nolhagahallen.
Mer information: https://alingsashk.myclub.se/site_node/7641/nyheter/kom-och-prova-handboll Länk till annan webbplats.

- Anderstorps SK kommer på Handbollens dag den 16 september ha aktiviteter i samband med att deras herrlag har hemmapremiär mot Redbergslid. Med aktiviteter i samhället, tipspromenad, aktiviteter i hallen med speedshoting, hinderbanor, straffar och massa annat kul. Det kommer vara fri entré för alla barn upp till 18 år på matchen, alla aktiviteter är grattis. Vi kommer även bjuda på saft, bulle nere i aktivitets hallen. Även att vårt herrlag kommer efter matchen ha autografskriving för dom som önskar.
Mer information kommer på: https://www.svenskalag.se/askhandboll Länk till annan webbplats.

- Backa HK kommer på handbollens dag den 16 september arrangera gratis prova-på-handboll. Aktiviteten är i Skälltorpsskolans idrottshall och för barn födda 2014–2019.
Backa HK medverkar även på Brunnsbodagen. Deras ledare och unga handbollsspelare kommer att berätta om handbollsklubben och låta besökarna få prova olika aktiviteter med handboll. Där riktar de sig till alla åldrar.
Läs mer: https://www.laget.se/BackaHandbollsklubb Länk till annan webbplats.

- BK Heid kommer på handbollens dag den 16 september samla föreningen utanför Heidhallen och officiellt starta säsongen 2023/2024. De kommer att anordna lekar, tävlingar och spontanhandboll utanför Heidhallen. Det kommer även vara hoppborg och grillning av hamburgare.
Läs mer: https://www.bkheid.se/nyheter/?ID=323116&NID=1063440 Länk till annan webbplats.

- Borås HK84 kommer på Handbollens dag den 16 september och den 17 september att anordna Camp BHK i Svenljunga. Campet är för alla ungdomar i Borås HK i åldrarna 7-15år och under två dagar kommer de ha massor med handboll, träning och mängder med roliga aktiviteter.
Mer information: https://camp.laget.se/BHK84/Camp-BHK Länk till annan webbplats.

- Handbollsklubben Bollebygd kommer under Handboll NU, med start den 16 september att ha flera aktiviteter både i Idrottshallen och i centrum. De kommer att ha:
- uppstart av handbollskolan
- uppstart av bollis
- träningsstart för pojkar och flickor födda 15/16
- torgaktiviteter med hoppborg, brandkåren har uppvisning, aktivitetsbana, minihandboll och prickskytte med brandkåren.
Aktiviteterna kommer alltså att genomföras under flera dagar med start den 16 september.
Mer information: https://www.laget.se/hkbollebygd Länk till annan webbplats.

- HK Brukspöjkera kommer under handbollens dag den 16 september att ha en kick-off i Deje sporthall. Det blir en dag för alla - för dig som spelare, ledare, förälder, funktionär eller medlem men även för dig som inte är medlem eller delaktig men är nyfiken på handboll.
Det kommer att vara aktiviteter och tävlingar. Prova på handboll, minihandbollsmatcher, korta tävlingar, hinderbana m.m För alla som vill - ombytta och redo för att ha kul!
De kommer även att informera om kommande säsong, presentation av säsongens lag, prova kläder m.m.
Kiosken står öppen med bland annat körv, fika, dricka och godis.
Läs mer: https://www.laget.se/HKBrukspojkera/News/7391950/KICK-OFF-och-HANDBOLLENS-DAG-16-september-kl-11-13 Länk till annan webbplats.

- HP Warta och Göteborg beachhandball club kommer på Handbollens dag den 16 september bjuda in barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år att prova på beachhandboll. Instruktörer från Göteborg Beachhandball Club kommer att vara på plats i Skatås från 12.00-15.00 med bollar och glatt humör. De riktar sig till de som redan spelat beachhandboll och till ALLA som aldrig har provat på beachhandboll.
Mer information: https://www.svenskalag.se/hpwarta/nyheter/2019782/testa-beachhandboll-gratis-lordag-16-september Länk till annan webbplats. och www.instagram.com/goteborgbhc Länk till annan webbplats.

- Härryda HK kommer under Handboll NU-veckan ha drop-in på alla lagträningar för den som vill prova på eller komma tillbaka till handbollen. Se laget.se/HarrydaHK Länk till annan webbplats. för mer information om lagtider/plats.
På handbollens dag den 16 september kl.10-12 kommer de att genomföra drop-in oavsett ålder i Mölnlycke idrottshall A. Prova på olika handbollsteknik, skott, prata med ledare om klubben, lagen mm.
De kommer att ha prova-på för nybörjare 7 år i Landvetter idrottshall söndag 17 september kl.10-11. Ingen föranmälan krävs.
Läs mer: https://www.laget.se/HarrydaHK Länk till annan webbplats.

- IF Hallby Handboll kommer mellan den 16-17 september att erbjuda en camp för hela föreningen med träningar, minihandbollsturnering och värdegrundsarbete. På handbollens dag den 16 september så kommer de att ha vernissage med föreningens värdegrundsarbete i samband med herrlagets hemmapremiär. Den 23 september har de uppstart för deras knatteboll för de minsta i föreningen samt handbollsskolan.
Mer information: https://www.hallbyhandboll.se/News/7397544/Storpublik-vantar-pa-lordagens-herrpremiar Länk till annan webbplats. och https://www.laget.se/Knattebollen/News/7376677/Valkommen-till-en-ny-sasong-med-Knatteboll Länk till annan webbplats.

- IFK Bankeryd kommer den 23-24 september att anordna USM P18 steg 1 samt ha en "Miniturnering" för F2011 den 23 september mellan kl 10.00-12.00.
Läs mer: https://www.laget.se/IFKBankeryd Länk till annan webbplats.

- IFK Hammarö har på handbollens dag den 16 september Prova på träning för följande:
Årskurs 1-3 kl: 10.00-12.00
Årskurs 4-6 kl: 12.00-14.00
Plats: Hammarhallen A
Mer information: https://www.laget.se/IFKHammaro Länk till annan webbplats.

- Kvibergs HK kommer den 15-16 september anordna Kvibergsblixten, en turnering för seniorer i Kvibergs Arena och Serneke Arena.
Läs mer om Kvibergsblixten på: https://kvibergsblixten.se Länk till annan webbplats.

- Lysekils HK kommer under Handbollens dag den 16 september att ha minihandboll och handbollslekis för de allra minsta i Kronbergshallen. Det blir en förmiddag i hallen där de välkomnar gamla som nya barn i handbollslekis 4-6 år och självklart även så i U7 – där deras 7 åringarna kommer att spela minihandboll. Kiosken kommer att vara öppen och för alla barnen som är med och deltar bjuds på korv med bröd och festis. Lysekils HKs maskot kommer även husera runt i hallen för att öka spänning och stämning under aktiviteterna.
Kl. 09.30-10.30 Handbollslekis (4-6år)
Kl. 10.30-11.30 Minihandboll för U7
Mer information: https://www.laget.se/LysekilHK/News/7394354/HANDBOLLENS-DAG-16-9 Länk till annan webbplats.

- Marks HK kommer under Handboll NU att annonsera om handbollsskola, besöka skolorna för att introducera handboll, ha "Öppen Hall" för alla i ÅK 4-6 samt ha tränarutbildning heldag. Läs mer: https://www.laget.se/markshk Länk till annan webbplats.

- Melleruds Handbollsklubb kommer på Handbollens dag den 16 september att bjuda in samtliga spelare i föreningen för att fira handbollens dag. Förutom att klubbens egna tränare finns på plats för att lära ut och instruera världens bästa sport så gästas vi i år också av två välmeriterade instruktörer, Sabina Jacobsen och Mikael Blom. Dagen startar vid 10.00 och avslutas vid 16.00.
Mer information: https://www.svenskalag.se/mellerudshk/nyheter/2014903/handbollens-dag-den-16-september Länk till annan webbplats.

- Redbergslids IK kommer under Handboll NU att starta upp sin verksamhet för handbollslekis samt en helt ny satsning som vi kallar för Bollkul för barn födda 2019-2020.
Läs mer: https://redbergslidsik.sportadmin.se/start/?ID=402475 Länk till annan webbplats.

- Stenungsunds HK kommer på Handbollens dag den 16 september att ha fotografering (lagbilder och profilbilder) med hela föreningen. Samtidigt pågår det lek med boll i Idrottshallen där de mixar alla åldrar.
Mer information: www.laget.se/shkhandboll Länk till annan webbplats.

- Särökometernas HK kommer söndagen den 24 september att ha en Prova-på-dag för barn i åldrarna 6-12 år. Det är mellan 09.00-15.00 i Särö idrottshall 1.
Mer information: https://www.sarokometerna.se Länk till annan webbplats.

- Tjörns Handbollsklubb kommer på Handbollens dag den 16 september att ha öppet hus i Tjörnhallen mellan 11.30-13.30. Ta med en kompis och prova på handboll! De bjuder på korv och dricka till alla barn.
Mer information: https://www.laget.se/TjornsHandbollsklubb/News/7393318/HANDBOLLENS-DAG Länk till annan webbplats.

- Värnamo Handbollsklubb kommer den 19 september att ha uppstart av handboll för tjejer födda 09-11. Fokuset är rolig träning med handboll och deras mål är att kunna spela seriespel nästa säsong.
Mer information: https://www.varnamohk.se/News/7386304/Handboll-for-flickor-fodda-09-11 Länk till annan webbplats.

handbollnu.se och sociala medier

Den officiella webbplatsen är handbollnu.se>> Länk till annan webbplats. Den fylls kontinuerligt på med information och tips på aktiviteter samt marknadsföringsmaterial och bildmallar som kan användas av föreningar som arrangerar aktiviteter under perioden.

Tagga gärna föreningens inlägg kring aktiviteter och handboll NU i sociala medier med #handbollnu och @handbollnu.

Publicerad: 2023-09-13

Senast uppdaterad: 2023-09-19

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!