Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

en spelare går på en handbollsplan och mellan benen ser man att en boll ligger på golvet. på bilden står det klimatet i hallen och #görskillnad.

Foto: Markus Amplifyphoto

Hur bidrar du till klimatet i hallen?

Handbollförbundet Väst får ofta information från föreningar, ledare, domare & föräldrar om att klimatet ute i våra hallar inte alltid är så trevligt. I våras hade vi en kampanj kring klimatet i hallen och vi vill återigen upprepa vårt budskap. Vi alla i handbollsfamiljen hjälps åt så att vi kan få ett bättre klimat. Alla ska tycka att det är roligt oavsett om man är ledare, spelare domare eller publik.

I våras genomförde vi en kampanj kring klimatet i hallen, #görskillnad. Ämnet är ständigt aktuellt och inte minst nu i säsongsstarten. Tänk på hur du beter dig i hallen mot spelare, ledare, förälder, domare, funktionärer osv. Alla vi i handbollsfamiljen bidrar till hur klimatet blir.

Kampanjen #görskillnad innehöll olika typer av idrottsföräldrar, en ljudfil som ALLA borde spela upp innan match, att vi ska behandla våra domare med respekt, hur vi ska uppträda i våra hallar, att idrotta hela livet och om matchvärdarnas uppdrag.

Alla delar i kampanjen hittar ni här:

Till kampanjen #görskillnad >>

I sin helhet handlar det om detta:

Vi älskar handboll och är stolta över vår sport!

Spelare respekterar domare, ledare, med- och motspelare genom att främja rent spel, uppträda schysst och ta förluster på rätt sätt.

Ledare är ett föredöme, genom att acceptera domslut, sätta gränser och tillåta misstag hos spelare och domare.

Föräldrar har ett enormt ansvar som förebilder, genom att stödja och uppmuntra, berömma prestationer och inte resultat, självklart med ett vårdat språk och kommenterar inga domslut.

DETTA STÅR VI FÖR - GÖR DU?

Publicerad: 2023-10-05

Senast uppdaterad: 2023-10-09

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!