Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

ett foto. spelare hoppar i luften och skjuter mot mål, försvarare hoppar för att täcka skott. domare står till vänster och tittar på situationen.

Foto: Stefan Svensson

Vårens spelprogram är klart

Nu är vårens spelprogram klart och uppdaterat i Profixio. Till detta kommer en del annan information som är viktig att läsa igenom.

Nu är vårens spelprogram klart och ni och era ledare kan uppdatera er genom att gå in på Profixio Länk till annan webbplats., om ni behöver mer information om hur det fungerar hittar ni det via serier & resultat >> Länk till annan webbplats.

Era ledare behöver vara inlagda på laget för att kunna skaffa sig inloggning i Profixio. Om det behöver kompletteras är det föreningen som hjälper till med det.

• Se även över era hemsidor/kalendrar så att dom laddar upp det senaste. Det är det som finns i Profixio som är det officiella programmet.

Laddar det inte upp som det ska till era kalendrar så kontaktar ni er leverantör så som t.ex. laget.se eller sportadmin och liknande.

Nedan följer nu en del information som är bra att läsa, så som vanligt ber vi er vänligt men bestämt att läsa allt och dela information med alla som ni anser vara berörda av det.

Matchändringar

• Om ni behöver ändra någon match så finns det mer att läsa om hur ni går till väga via information om matchändringar >>

• Det finns tillfällen som Handbollförbundet Väst (HFV) eller förening behöver justera en match av olika anledningar. Vid de tillfällena skickas även information till föreningen.

U9 pojkar & flickor på stor plan

Det blir nytt för denna klass som har valt att gå upp på stor plan nu efter jul, följande är det som gäller.

• Speltid 2x20 minuter
• Sänkt målribba
• Utbildnings timeout, ni hittar mer om den via dokumentbanken. Till dokumentbanken >> Länk till annan webbplats.
• Spel 6 mot 6 (målvakt + 5 utespelare)
• Bollstorlek: Under höstens minihandbollssammandrag ska ni ha spelat med en mjuk gummiboll av typen ”select Duo soft” i storlek 0 = Mini eller liknande boll av annat märke. Det är fortsatt denna bolltyp och bollstorlek som gäller nu under våren när ni har gått upp på stor plan. Detta för att spelarna ska kunna greppa bollen på ett bra sätt.

Minihandboll U9-U7

U9 pojkar & flickor minihandbollssammandrag:

Spelprogram för samtliga tre omgångar i U9 är skapade och ligger ute på HFV:s hemsida. Det saknas dock datum och tider från arrangerande förening på vissa sammandrag. Detta uppdateras efterhand vi får in tider.

Till sida för F9 >>

Till sida för P9 >>

U8 pojkar & flickor minihandbollssammandrag:

Spelprogram för Omgång 1 i U8 är skapade och ligger ute på HFV:s hemsida. Det saknas dock datum och tider från arrangerande förening på vissa sammandrag. Detta uppdateras efterhand vi får in tider.

Scheman för Omgång 2 som spelas först i mars kommer ut under januari månad.

Till sida för F8 >>

Till sida för P8 >>

U7 pojkar & flickor Handbollsfestivaler Light:

Spelprogram för Omgång 1 i U7 är skapade och ligger ute på HFV:s hemsida. Det saknas dock datum och tider från arrangerande förening på vissa sammandrag. Detta uppdateras efterhand vi får in tider.

Scheman för Omgång 2 som spelas först i mars kommer ut under januari månad.

Till sida för F7 >>

Till sida för P7 >>

U7 spelar liksom U8 med en gummiboll av typen ”Select Duo/trio Soft” (eller liknande boll av annat märke) i Storlek 00 Micro.

För ändringar/återbud till minihandbollsspel gäller att ändringar som meddelas senast onsdag samma vecka som ett minihandbollssammandrag eller Handbollsfestival ska spelas meddelas till jenny.granstrom@handbollvast.se så ändrar Jenny spelschemat och meddelar deltagande lag. För ändringar från och med torsdag fram till aktuell speldag meddelas ändringar direkt till arrangerande förening som då ansvarar för att uppdatera spelprogrammet.

Det saknas fortfarande lite. Det som ännu inte har kommit på plats det är:

• Para grupp 3, det ska spelas i Alingsås den 24 februari och tider kommer att uppdateras i Profixio
• Falköpings hemma matcher i F9 Väst Lila och Orange
• Orust hemma matcher i P9 Väst SD Blå

Om ni ser något som verkar oklart så kontaktar ni oss.

Barn & ungdomsserier - towa.almqvist@handbollvast.se >>

Senior, svenska cupen & minihandboll - jenny.granstrom@handbollvast.se >>

Publicerad: 2023-12-20

Senast uppdaterad: 2023-12-28

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!