Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Rapport från tränarsymposium i Skövde

På helgens tränarsymposium var det 80 ledare från runtom i Väst. De fick lyssna på inspirerade föreläsningar och praktiska pass från HandbollsMalin och Tomas Axnér.

I lördags, den 13 januari, var det Tränarsymposium i Arena Skövde. På plats var det cirka 80 ledare från föreningar runtom i vårt distrikt.

Dagen började med en föreläsning med Malin "HandbollsMalin" Andersson om hållbart ledarskap. Därefter var det ett samtal med förbundskapten Tomas Axnér.

Strax innan lunch var vi med på Västergötlands Fotbollförbunds avslutning där Olof Lundh ledde ett samtal med Svenska Fotbollförbundets nya generalsekreterare Andrea Möllerberg och fotbollschefen Kim Källström om svensk fotboll nu och i framtiden.

Efter lunch började de praktiska passen där Tomas Axnér ledde ett pass pass med fokus på individuell teknik med syfte på finter och starter där man skapar övertag för eget avslut och vidarespelet i spelföljden. Träningstrupp var en gäng tjejer från Skövde HFs 08:or.

Sista delen var Malin Anderssons praktiska pass om hållbart ledarskap i praktiken. Hur vi skapar en trygg miljö där vi betonar individens värde och fokuserar på lärandeprocessen för att ge individen förutsättningar att utvecklas optimalt. Träningstrupp på detta passet var en blandning av åldrarna 8-16 år och både killar och tjejer. Det var spelare från Skövde HF F08, Skara HK P8, HK Country F9, IF HV Tidaholm P10, Skövde HF F11, HK Country P12.

Tack till alla deltagare, träningstrupperna, Malin och Tomas för en fantastisk dag!

Publicerad: 2024-01-16

Senast uppdaterad: 2024-01-16

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!