Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

För Jan Karlgren är det en självklarhet att engagera sig

"Det finns en så stark vilja att göra vår fantastiska sport ännu bättre och ett så stort och lösningsorienterat engagemang så man blir helt häpen. Den som får frågan att engagera sig är utvald och jag kan inte hitta en enda anledning för någon att tacka nej"

Bilden: Jan Karlgren intervjuar deltagare i klasshandbollen i Skövde. Foto: Viktor Ljungström

I vår artikelserie "Engagerad i förbundet" har turen nu kommit till Jan Karlgren som dels är ledamot i styrelsen samt ordförande för marknads- och kommunikationskommittén.

Namn: Jan Karlgren
Bor: Stöpen, Skövde
Jobbar som: Platschef på Zerva AB i Skövde

Handbollserfarenhet
Handbollsfostrad i HK Country och spelat seniorhandboll på lägre nivå. Ett par år i IFK Skövde Handboll tillsammans med flera av dem som lyfte klubben upp i eliten. Dock var jag inte tillräckligt kompetent för den uppgiften 😊

Bästa handbollsminne
När vi rundade av ungdomshandbollen som juniorer med mina 96-tjejer i HK Country med att vinna matchen om 3:e pris mot Randers i Kolding Cup och fick ta emot bronsmedaljerna av självaste Bo Spelleberg. Efter 10 år med dessa fantastiska tjejer förstod jag att det var jag och min kollega Tomaz som lärt oss mest under den tiden. Inte tjejerna. Tänk att fått möjligheten att spendera så lång tid med ett så härligt gäng. Det borde alla ta chansen att göra.

Tidigare och nuvarande uppdrag i HFV
Styrelseledamot och ordföranden i kommittén Marknad & kommunikation. Tidigare ordförande i Västergötlands Handbollförbund under 5 år.Sitter även som Svenska Handbollförbundets representant i den nationella kommittén för Föreningsutveckling & Rekrytering.

Beskriv dina nuvarande uppdrag
Styrelsearbete är alltid intressant och berikande. I kommittén hanterar vi frågor kring Handbollförbundet Västs sätt och form att kommunicera samt tittar på alternativa intäktsmöjligheter.

På föreningsnivå är jag numera engagerad i Skövde HFs styrelse efter väldigt många år i mitt kära HK Country.

Vad fick dig från första början att engagera dig i förbundet?
Jag insåg att man kan inte bara tycka en massa saker. Vill man något får man också engagera sig. Det råkade ske samtidigt som Jenny Granström sa att jag skulle ta över efter Gunilla Flink i gamla Västergötlands Handbollförbund. Säger Jenny det så är det bara att göra som man blir tillsagd😊

Vilken/vilka är dina ”hjärtefrågor” och hur skulle du vilja utveckla dem?
Det får bli de ledord vi fokuserat på för Klasshandbollen i Skövde: Allas lika värde – Medbestämmande – Hållbarhet.

I alla sammanhang ifrågasätta gamla strukturer och lyfta in genusperspektiv och mångfald. Vår egen erfarenhet och historia präglar våra dagliga beslut och skall de omfatta fler än mig själv behövs fler inspel. Låt våra unga vara med och säga sitt enligt Barnkonventionens grundläggande principer. Bolla det vi gör idag mot Agenda 2030 och de globala målen för att bedöma om det är hållbart.

Vad är det roligaste med att vara engagerad i förbundet?
Att träffa och umgås med alla positiva, kreativa och trevliga ”handbollare”. Det finns en så stark vilja att göra vår fantastiska sport ännu bättre och ett så stort och lösningsorienterat engagemang så man blir helt häpen.

Den som får frågan att engagera sig är utvald och jag kan inte hitta en enda anledning för någon att tacka nej.

Skulle du rekommendera andra att engagera sig på något sätt i förbundet? Och isåfall varför?
Absolut! Det enkla svaret är för att det är så förbaskat roligt att vara en del av vårt stora förbund. Med den stora spridning vi har geografiskt blir den samlade erfarenheten enorm.

Mentaliteten från planen finns kvar i kommittéer och i styrelserummet.

Tidigare artiklar i serien "Engagerad i förbundet"
Pia Solefors - styrelseledamot och ordförande i utbildningskommittén >>

Publicerad: 2024-01-19

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!