Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Ordförande Mattias är fylld med hopp och energi efter tre dagars handbollsfest i Uppsala

"Det är verkligen en otroligt skön upplevelse att gå runt i arenan och på bara några meters avstånd kan det på flera planer i tre hela dagar pågå den bästa ungdomshandboll landet har att erbjuda"

Bästa handbollare,

Våren är i antågande på allvar, och med den en pollenkryddad anrättning av solstekta dagar, plötslig iskyla, oväntade snöfall och Karin Boyes bristande knoppar innan vårens villrådiga tvekan övergår i prunkande försommar.

I skrivandets stund är jag nyss hemkommen från Uppsala och en av de häftigaste handbollshögtider jag vet, nämligen finalspelet i USM och tre dagars formidabel handbollsfest i IFU Arena. Det är verkligen en otroligt skön upplevelse att gå runt i arenan och på bara några meters avstånd kan det på flera planer i tre hela dagar pågå den bästa ungdomshandboll landet har att erbjuda. Det är dessutom ett högkvalitativt handbollsmingel på läktare och i kioskköerna, så vill man nätverka, driva debatt, lyssna in tankar och åsikter eller helt enkelt träffa bekanta, så är det en fantastisk händelse att vara på plats.

Jag är för egen del fylld med hopp och energi efter den här helgen. Det är väl lika bra att gå rakt på sak och med illa dold stolthet förkunna att Väst dominerat USM. Redan från start var vi väl representerade sett till fördelningen mellan distrikten, och när slutställningar är fastställda och medaljerna utdelade så är det en klart övervägande del som hamnade inom vårt distrikts geografiska gränser. Jag vill säga grattis till IK Sävehof som reste hem med 2 guld (F18 och P14) och 1 silver (P16), till Önnereds HK som vann 1 guld (P18) och 2 silver (F18 och F16), till Skövde HF som vann guldet i F16, till BK Heid som vann silver i F14 klassen och slutligen till HK Aranäs och Kärra HF som vann bronsfighten i F16 respektive F18 klassen. En snabb summering säger att 4 av 6 guld och 10 av 18 medaljer plockades hem av klubbar från distriktet. Stort och varmt grattis till alla er. Riktar även ett grattis och en hyllning till de övriga lag och klubbar som deltog i finalspelet. Det är utan tvekan en imponerande prestation att ta sig till finalspelet i den hårda konkurrensen. Fylld av hopp och energi blir man inte minst av alla välutbildade spelare som tog plats på planerna. Mycket imponerande på alla sätt när teknik, fysik och taktisk briljans kombineras i alla åldrar och klasser. Verkligen kul!

Medaljer och att vinna är ju det som idrotten går ut på. Att helt enkelt mäta sina krafter med en motståndare och använda sina förmågor till en bättre prestation än opponenten förmår. Det som ur prestationsperspektivet gläder mig allra mest som en del av HF Väst, är det otroligt engagerade ledarskapet som jag tycker mig se hos de coacher jag betraktat under helgen. Det är ni som skapat och utbildat alla spelare, och gjort det möjligt för dem att prestera på topp. Likaså en stor eloge till alla föräldrar, klubbkompisar och andra som på ett härligt sätt hejade fram sina favoritlag. Jag vill nog dela ut en extra guldmedalj i det avseendet. Jag är ju svårt förtjust i begreppet att skapa positiva prestationsmiljöer, och där ingår alla parametrarna. Ledarskapet, coachingen, beteendet på läktarna och förmågan att stötta på rätt nivå. Jag är ju inte helt objektiv, men jag tycker generellt att klubbarna i Väst är ett föredöme här. När man kollar matcher och som i mitt fall tittar lika mycket på ledarbeteendet på bänken, så är min uppfattning att det i många fall var just det som var den stora skillnaden. Förmågan att skapa flow, att spelare är tända utan att vara spända och att man njuter av det stora ögonblicket snarare än att man är rädd för att förlora. Jag vet dessutom exakt vilka avarter jag såg när det gäller ledarskap och läktarbeteende, men det lämnar jag därhän. Jag ägnar mig åt att vara stolt och glad åt allt positivt jag sett från klubbarna i Väst.

Avslutningsvis så blickar vi nu framåt mot nästa säsong, och anmälan är nu öppen för tränarutbildningarna 2024-25, vilket ni kan läsa mer om i nyhetsbrevet. För den vetgirige finns det även såväl tränar- som spelarutbildning i beachhandboll under egen rubrik och höstens datum för spelarutbildningen är också spikade. In och anmäl er, så vi kan fortsätta på framgångens väg.

Allt gott!

Mattias Nord, Ordförande Handbollförbundet Väst

Publicerad: 2024-05-02

Senast uppdaterad: 2024-05-02

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!