Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Kristianstad och Hammarby i ledning

Under fredagen och lördagen spelades de första semifinalerna i ATG Svenska cupen. Hammarby IF HF och IFK Kristianstad har satt sig i förarsätet efter seger mot Ystads IF HF respektive Alingsås HK.

Först ut var mötet mellan Hammarby och Ystad i Eriksdalshallen. Anförda av lagkaptenen Gustav Davidsson lyckades ”Bajen” vinna med 37–33. En imponerande insats från stockholmarna som välte ett av de mest formstarka lagen i svensk handboll; Ystads IF hade fram tills fredagen gått obesegrade i tio raka matcher, inklusive Europacupspelet.

Under lördagen lyckades serieledarna i Handbollsligan, IFK Kristianstad, besegra Alingsås HK på resande fot. Stian Tönnesens gäng vann med 34–31 i Estrad efter en stark första halvlek, som de vann med 21–15.

– Vi är absolut nöjda med slutresultatet. Vi fick en bra träff i första halvlek. Sen fick Alingsås lite som de ville i andra halvlek. Vi vann med tre bollar, även om inget är avgjort än, poängterade Stian Tönnesen.

Andreas Cederholm (åtta mål) imponerade i Estrad, precis som Ludvig Jurmala Åström (fem mål),

– Andreas gjorde det jättebra och är en av våra bärande spelare. Det är en målgörare, fortsatte Tönnesen, vars lag är alltjämt obesegrade i inhemskt serie- och cupspel.

– Det är inget vi går runt och tänker på, att vi är obesegrade. Nu har ni tagit denna matchen och nu gäller det att ladda om till måndagen. Vi måste vara ödmjuka.

Samtliga fyra semifinallag spelar både seriematch i Handbollsligan på måndag samt returmatch i ATG Svenska cupen på torsdag.

ATG Svenska cupen, semifinaler, möte 1:2
16 dec, 19.00: Hammarby IF HF–Ystads IF HF 37–33
17 dec, 16.00: Alingsås HK–IFK Kristianstad 31–34

ATG Svenska cupen, semifinaler, möte 2:2
22 dec, 19.00: IFK Kristianstad–Alingsås HK
22 dec, 19.00: Ystads IF HF–Hammarby IF HF


Bilden: Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

 

Publicerad: 2022-12-17

Senast uppdaterad: 2022-12-17

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!