Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

I FOKUS

Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat

AKTUELLT

NYHETER

HANDBOLL FÖR ALLA

PARAVERKSAMHET

Inom paraverksamheten ryms rullstolshandboll och parahandboll. Fler och fler föreningar startar upp paraverksamhet och seriespel börjar komma igång runtom i våra specialdistriktsförbund.

Läs mer

BEACHHANDBOLL

I beachhandboll får du se akrobatiska mål och spektakulära räddningar. Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Läs mer

HAND THE BALL

Hand the Ball engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering och kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Läs mer Länk till annan webbplats.

HANDBOLL FITNESS

Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar och barn träna tillsammans och få en social träningsplattform med träning utan krav.

Läs mer

SAMARBETSPROJEKT

I-PROTECT

Färre skador målet med I-PROTECT

2022 startade Svenska Handbollförbundet och Lunds universitet forskningsprojektet I-PROTECT. Projektet handlar om skadeförebyggande och prestationshöjande principer för ungdomar 13-17 år. Ett av målen är att skadeförebyggande träning ska bli en naturlig del av ordinarie handbollsträning för ungdomar.


Läs mer

 

HÅLLBARA RESOR

Idrottsresor ska bli mer hållbara i framtiden

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har tillsammans med Svenska Handbollförbundet, -Orienteringsförbundet och -Ridsportförbundet beviljats drygt 2,9 miljoner kronor av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, i syfte att ta fram en metod för att minska resor med hög klimatpåverkan inom idrottsrörelsen.


Läs mer

HANDBOLL HELA LIVET

Tillsammans stärker vi folkhälsan

Ett av våra långsiktiga effektmål i svensk handbolls gemensamma Strategi 2025 är att erbjuda handboll för fler och att behålla fler inom verksamheten under längre tid, kort och gott: handboll för alla hela livet. Tillsammans med Riksidrottsförbundet deltar vi i ett statsfinansierat projekt som vi kallar 65+ i syfte att få fler äldre i rörelse och kunna erbjuda handboll för alla hela livet.


Läs mer

NYHETER FRÅN VÅRA DISTRIKT

SVENSK HANDBOLL

Strategi 2025

Strategi 2025 är svensk handbolls gemensamma strategiska framtidsplan. Det är inte en färdig manual för hur vi når våra mål men en riktning och guide på vägen. Vi alla har både möjligheter och ansvar att vara delaktiga i utvecklingen av svensk handboll.


Tillsammans skapar vi handboll i världsklass.


Strategi 2025

INFORMATION

Rysslands invasion av Ukraina

Den här nyheten uppdateras vid ny information, nya rekommendationer och nya beslut.Senast uppdaterad 18 maj 2022.