Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

LEDARE

I FOKUS

Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat

TRÅNARUTBILDNING 1


TU1 riktar sig till dig som tränar barn 6-10 år.

Läs mer >>

TRÅNARUTBILDNING 2 OCH 3


TU2 och 3 riktar sig till dig som tränar barn och ungdomar 10-14 år.

Läs mer >>

TRÅNARUTBILDNING 4 OCH 5


TU4-5 riktar sig till dig som tränar ungomdar 13-16 år.

Läs mer >>

TIPS TILL LEDARE

LEDARE SOM LYSSNAR

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning för barn- och ungdomsledare. Utbildningen har tagits fram av Folkhälsomyndigheten på uppdrag av regeringen och är tänkt att hjälpa ledare att upptäcka och möta unga som mår psykiskt dåligt.

Utbildningen hittar du här >> Länk till annan webbplats.

BRIS STÖDLINJE FÖR LEDARE

Till stödlinjen kan du som är engagerad eller anställd inom idrotten ringa för att prata om oro kring ett barn i din förening. Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman.

På bris.se kan du läsa mer >> Länk till annan webbplats.

ELITIDROTTSMOTTAGNING

Mottagningen Elitidrott och hälsa hjälper både elitidrottare och elitidrottsledare att må bättre. Elitidrottsmottagningen.se vänder sig till dig som är över 18 år och som idrottar eller leder andra på elitnivå.

Till elitidrottsmottagningen.se >> Länk till annan webbplats.

Du som är handbollsledare eller -tränare är en del av svensk handboll. Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi en handboll för alla.


Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och respekterar varandra under match. Du som är ledare har ett stort ansvar att föregå med gott exempel.


På de här sidorna hittar du som vill bli handbollstränare information om hur du kommer igång med din utbildning.

Du som redan är tränare/ledare hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om hur du vidareutbildar dig. Du hittar även tips på utbildningar och litteratur inom områden som skadeförebyggande träning, kost och träning för spelare med funktionsvariationer. Du hittar information om trygg idrott, information från BRIS stödlinje för ledare samt medicinska råd.