Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Kristianstad mot Hammarby i cupfinal

Under torsdagskvällen korades de två finallagen fram på herrsidan i ATG Svenska cupen. IFK Kristianstad möter Hammarby IF HF i ett dubbelmöte.

Både Kristianstad och Hammarby gick vidare till cupfinal tämligen komfortabelt. Precis som i kvartsfinalerna mot IFK Skövde HK respektive IK Sävehof vann man två gånger om mot semifinalmotståndarna Alingsås HK respektive Ystads IF HF.

– Vi visar god moral hela vägen. Även när vi kommer in i situationer då vi kanske går ner oss lite så jobbar vi oss upp igen. Vi håller oss till vårt spel och gör det vi har kommit överens om, förklarar Ludvig Jurmala Åström, vars Kristianstad vann sammanlagt med 67–56 mot Alingsås.

– Vi fick en fullträff på det vi hade förberett oss på och hade ett jättebra anfallsspel. Man blir bara glad och lycklig av detta, kommenterade Hammarbys huvudtränare Patrik Fahlgren. Över två matcher vann ”Bajen” med 68–57 mot de regerande svenska mästarna Ystads IF.

Cupfinalen spelas som dubbelmöte på vårsäsongen. Första finaldatum är 25 februari och returen spelas 14 mars. För Stockholmsbördige Ludvig Jurmala Åström blir det en speciell cupfinal.

– Jag tycker det ska bli fantastiskt att spela i Stockholm. Man kommer lite närmare familjen som kan komma och kolla på finalen. Sen tror jag det kommer bjudas på väldigt bra handboll. Hammarby är ett riktigt bra lag och det är alltid tufft att spela på deras hemmaplan. Det kommer nog bli ett bra tryck på finalerna, både här i Kristianstad och i Stockholm.

Patrik Fahlgren känner stor stolthet över finalavancemanget. Faktum är att Hammarby inte har spelat någon handbollsfinal sedan SM-finalen 2008.

– Det känns stort. Man tänker tillbaka på resan som klubben har gjort. Det var inte länge sedan vi stod utan några spelare alls och hade stora skulder. Då hade vi en jäkla motgång. Detta är ett kvitto på det fina arbetet som har gjorts av så många människor.


ATG Svenska cupen, semifinaler, möte 1:2

16 dec, 19.00: Hammarby IF HF–Ystads IF HF 37–33
17 dec, 16.00: Alingsås HK–IFK Kristianstad 31–34

ATG Svenska cupen, semifinaler, möte 2:2

22 dec, 19.00: IFK Kristianstad–Alingsås HK 33–25
22 dec, 19.00: Ystads IF HF–Hammarby IF HF 24–31


Publicerad: 2022-12-23

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!