Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Chalmers HK laddar för kvalpremiär i ATG Svenska cupen

Under tisdagskvällen spelas de första matcherna i ATG Svenska cupen säsongen 2023-24. På två håll i HF Väst vankas det cuppremiär: i Lundby Strand ställs Chalmers HK mot Borås HK 84 och i Sundsta Sporthall möts IF Hellton Karlstad och Backa HK.

Bild: Chalmers HK.

Studentlaget Chalmers HK från Göteborg är ett av de första lagen ut i vårens kvalspel i ATG Svenska cupen. Damlaget ligger på sjätteplats i Division 3 Väst Västra. Deras motståndare på tisdagskvällen, Borås HK 84, ligger på tredjeplats i Division 3 Väst Sydväst. Lagen är bland de lägst rankade i hela cupen och spelar därmed den första omgången i ATG Svenska cupen som löper från 9 januari till 29 januari.

Chalmers spelande tränare Hanna Larsson tror på en jämn kvalpremiär i Lundby Strand:

– Vi har scoutat dem lite grann. Vi vet att de är ett stabilt division 3-lag. Vi har inte mött dem tidigare så det ska bli en kul match. Det blir första matchen efter juluppehållet och ett nytt koncept för oss med shoot-out, säger Larsson.

Vilka är Chalmers HK?

– Vi är ett glatt gäng studenter i Göteborg som inte ville lägga skorna på hyllan när plugglivet började. På pappret är vi en stor grupp med mellan 25 och 30 aktiva spelare. Det är kul att vi är så många, men uppslutningen kan se helt annorlunda ut från en vecka till en annan, fortsätter Larsson som själv studerar till kriminolog på Göteborgs universitet.

I laget återfinns en spelare med meriter från högsta serien. Niometersspelaren Charlotte von Numers spelade flera säsonger i BK Heid. I truppen finns även två spelare med utländsk bakgrund: Frieda Haselbach och Ida Klein, båda från Tyskland.

– Vi jagar inte folk utan spelar handboll för att det är kul. Vår högstanivå är hög. Vi vet att vi kan blixtra till ibland. Men då krävs det att alla spelare har dagen samma dag, säger Larsson som själv fick sin handbollsfostran i Näsby IF från Kristianstad.

Vinnaren av mötet Chalmers HK–Borås HK 84 möter division 2-laget Redbergslids IK, som i sin tur eliminerade Anderstorps SK efter att ASK lämnat walk-over. Komplett spelschema finns att se i ATG Svenska cupen-appen.

Tisdagskvällens möte mellan IF Hellton Karlstad och Backa HK tillhör omgång 2, som löper från 6 februari till 12 mars. Alla kvalmatcher till gruppspelet i ATG Svenska cupen säsongen 2023-24 visas på Handbollplay.se Länk till annan webbplats..


Veckans kvalmatcher i ATG Svenska cupen 2023-24
Tis 10 jan, 19,15: IF Hellton Karlstad–Backa HK (d)
Tis 10 jan, 20.15: Chalmers HK–Borås HK 84 (d)
Lör 14 jan, 12.00: Vassunda IF–Sannadals SK (d)
Lör 14 jan, 14.15: Vassunda IF–HK Cliff (h

Publicerad: 2023-01-10

Senast uppdaterad: 2023-01-10

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!