Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Amelia Lundbäck inför semifinalreturen

Skuru IK:s chanser till finalavancemang i ATG Svenska cupen är små. Men hoppet är det sista som lämnar Amelia Lundbäck och hennes lagkamrater, när de nu ska spela returmatch lördag klockan 14.00 i Partille.
– Enda möjligheten är om vi får en fullträff, samtidigt som de tänker att det är klart, säger Lundbäck vars Skuru förlorade den första semifinalen mot IK Sävehof med 22–32.

Bild: Amelia Lundbäck, Skuru IK. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Torsdagens semifinal i ATG Svenska cupen mellan Skuru IK och IK Sävehof var inledningsvis jämn. Men i takt med att Sävehofs Johanna Bundsen hittade rätt mellan stolparna kunde gästerna skaffa sig ett avstånd till hemmalaget i målprotokollet. 11–15 skrevs paussiffrorna i Nacka Bollhall.

I perioder av den andra halvleken chansade Skuru med att spela utan målvakt i anfall. Men taktiken gav liten utdelning. Totalt gjorde Nackalaget 22 mål i semifinal 1, varav tre stycken kom i shoot-out-fasen före avkast. Sävehof å andra sidan hittade nätmaskorna hela 32 gånger.

Efter slutsignal fick hemmalagets niometersspelare Amelia Lundbäck i uppgift att försöka förklara slutresultatet 22–32 (11–15).

– Vi chansade på slutet och då rann det iväg. Sävehof är bra på att straffa sina motståndare. Idag missade vi för många lägen, inklusive mig själv. Bundsen var bra, samtidigt som våra målvakter hade otur.

En av Sävehofs främsta målgörare var Frida Rosell. Totalt gjorde vänsternian elva mål.

– Jag tycker att vi gjorde det ganska bra bakåt mot Frida. Där tycker jag att våra målvakter får ta på sig en del. Självklart måste vi få ännu bättre träff på henne, men hon sköt i samma hörn. Det var någon boll som gick på vår målvakt och in.

Blev det jobbigt mentalt när Sävehof hade lite stolpe in?

– Ja, så är det. Vi missade mycket framåt och de gjorde enkla mål. Tyvärr lyckades vi inte vända den trenden i matchen. Men man får släppa det nu, fortsätter Lundbäck, som gör sin första säsong i Skuru IK.

– Jag trivs jättebra här. Jag känner att jag utvecklat farten i mitt spel. Det som finns kvar att göra bättre är samspelet med mina lagkamrater. Där har jag lite kvar att jobba på.

24-åriga Amelia Lundbäck är fostrad i just Sävehof, men har tidigare representerat elitklubbar som H65 Höör, BK Heid och Kungälvs HK.

Vad är det bästa med att bo i Stockholm?

– Det är lätt att ta sig överallt. Sen att jag får bo med min kille, svarar Lundbäck som är sambo med Hammarby IF:s målvakt Hayder Al-Khafadji.

I seriespelet ligger Skuru på en femteplats. Poängtappen har varit många under vintern. Bland annat till följd av skador på nyckelspelare som Alexandra Bjärrenholt (mittnio) och Josephine Nordstrøm (målvakt).

Totalt har Skuru vunnit tre av sina nio senaste matcher, alla tävlingar inkluderade.

– Vi är ett väldigt ungt lag. När "Alex" och "Josse" försvann blev det en stor omställning för oss. De två har mycket rutin. Speciellt "Alex" i vårt 5-1 försvar. Nu när de är tillbaka märks det verkligen i vårt spel.

Returmötet spelas i Partille under lördagen. Avkast sker klockan 14.00. Skuru måste vinna matchen med minst tio bollar för att hålla finaldrömmen vid liv.

– Det är en lång bortaresa för oss. Enda möjligheten är om vi får en fullträff, samtidigt som de tänker att det är klart.

Publicerad: 2023-01-27

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!