Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Carmen Martin: "Har mycket att förbättra"

Suveränerna IK Sävehof bär på favoritskapet i damernas final av ATG Svenska cupen 2022/23. Lagets spanska högersexa Carmen Martin berättar att hon är nöjd med säsongen så här långt.

Bild: Carmen Martin, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Den spanska handbollsstjärnan Carmen Martin, 34 har under sin karriär vunnit Champions League-guld med CSM Bukarest och blivit inhemsk mästare i tre olika länder: Spanien, Slovenien och Rumänien. Nu jagar högerkanten sin första titel i Sverige.

– Vi som lag har mycket att förbättra fortfarande. Men vi kan göra lite av allt och det är nog därför vi är det bästa laget i Sverige just nu. Jag är nöjd med våra prestationer så här långt, både i försvar och i anfall, berättar Carmen Martin inför cupfinal 1 mot Höörs HK H 65.

Martin gör sin första säsong i Sävehof och i svensk handboll. När hon inte är och tränar i Partille Arena gillar hon att promenera i centrala Göteborg, där hon bor.

– Jag trivs bra i Sverige. Jag är en stadsmänniska, så Göteborg passar mig bra. Jag gillar att gå runt och mysa på caféer. Men vädret är inte det bästa, medger Martin med ett skratt.

Vilka är dina intryck av svensk handboll?

– Det går väldigt fort. Det märks verkligen att många lag försöker kontra. Sen gillar jag att alla lag kommer med olika defensiva strategier.

IK Sävehof och Höör har möts två gånger tidigare den här säsongen. Carmen Martin och kompani har vunnit båda gångerna.

– Jag minns den tuffa atmosfåren i vår bortamatch mot Höör. Det var rätt så varmt i hallen. Höör är rätt så stora i försvarsspelet. Det kommer säkert bli svårt för oss på söndag.

Den senaste finalen som Martin spelade var i Frankrike 2019. Hennes dåvarande klubb Nice förlorade finalen mot Metz Handball.

– Jag är stolt över att vi tog oss till final. Tyvärr räckte det inte hela vägen.

Kommer ni prata något om ert tempo i anfallsspelet inför första finalmatchen?

– Ja, det tror jag. Det blir viktigt att vi håller ett högt tempo. Men jag tycker att Jesper (Östlund, huvudtränare IK Sävehof) borde prata om vår taktik. Jag ska bara in på plan och köra, avslutar en av de stora finalprofilerna.

Publicerad: 2023-02-24

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!