Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Final4 i framtida ATG Svenska cupen

Från och med nästa säsong kommer ATG Svenska cupen att avgöras genom ett Final4.

ATG Svenska cupen är inne i slutfasen av sin andra säsong efter nystarten och i helgen inleds finalerna på dam- respektive herrsidan. Nu står det klart att denna säsong blir den sista med nuvarande finalmodell. Från och med nästa år avgörs ATG Svenska cupen genom ett samlat arrangemang, så kallat Final4, med semifinal och final i samma arena.

– Redan vid återinförandet av ATG Svenska cupen våren 2021 var tanken att skapa en handbollsfest genom att arrangera finalerna i form av ett Final4-arrangemang. Men till följd av situationen med covid-19 valde vi att starta upp upp cupen i ett något mindre omfång. Men nu är det alltså dags att skapa handbollsfesten Final4, säger Robert Wedberg, generalsekreterare Svenska Handbollförbundet.

Arbetet att bestämma finalarenor till nästa års Final4 är i full gång och beräknas vara klart under våren. Final4 kommer att spelas i slutet av februari 2024 för damerna och i mitten av mars för herrarna.

Publicerad: 2023-02-24

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!