Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Ida Gullberg: "Vet att vi kan hota dem"

På söndag väntar final 1 av 2 i årets ATG Svenska Cupen. Höörs HK H 65 tar emot Sävehof i ett möte där skåningarna ska försöka bli första svenska lag att besegra Sävehof sedan maj.
– Vi har mersmak från senaste matchen, säger Höörs viktiga kugge Ida Gullberg.

Bild: Ida Gullberg, Höörs HK H 65. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån.

Ida Gullberg, 24, är en av klubbens främsta kulturbärare och har endast representerat Höör i sin karriär, något hon verkligen sätter värde på.
– Det är såklart en stor del av mig, och har en väldigt stor betydelse för mig. Det är kul att representera laget, och speciellt när det går så bra, säger hon.

Hon är en av fyra spelare i Höör-truppen som var med när SM-guldet bärgades 2017. Nu finns chansen på en ny titel, som hade betytt lite extra mycket för Gullberg.

– Absolut, det hade varit helt fantastiskt. Jag tycker vi varit väldigt nära men inte nått hela vägen fram, så det hade varit otroligt skönt att få ytterligare en titel, säger hon.

För egen del har Gullberg noterats för en fin säsong, där hon med sina 73 mål i SHE leder den interna skytteligan, och dessutom med råge slagit sitt gamla målrekord på 60 under en säsong. Vad gäller MEP är hon i särklass i Höör och nionde bäst i hela serien.

– Det har varit en helt okej säsong för mig, där jag fått ta lite mer plats och ansvar än tidigare, vilket återspeglar sig i mål och MEP. Jag tycker om det, och har kunnat axla den rollen.

Höör-anhängarna får hoppas att Gullberg kritar på för en fortsättning i Skånelaget.

– Vi får se vad som händer kommande säsonger, kontraktet går ut nu i sommar.

För Höörs del återstår nu fem matcher av säsongen, tre i SHE plus dubbel cupfinal, innan SHE-slutspelet drar igång. Även om Höör säkrat sin plats i slutspelet är det en väldigt tight tabell där de sista matcherna kommer avgöra vilka lag som får hemmafördel i kvartsfinalerna.

Även ett landslagsuppehåll ska klämmas in, vilket ger lite extra tid till återhämtning mellan matcherna. Ida Gullberg hoppas att laget ska göra en jämn och fin sista del av säsongen, utan att behöva prioritera mellan ligan och cupen.

– Det är klart det är viktigt att få en så bra placering som möjligt, så varje match blir väldigt viktig. Tron och förhoppningen är att vi kan fokusera på alla matcherna, utan att någon behöver drabbas, säger hon.

Härnäst väntar alltså möte med Sävehof, som gått rent på inhemsk mark under säsongen och slagit Höör båda gångerna lagen mötts i årets SHE. Från Höörs sida har uppladdningen i början på veckan mestadels bestått av fokus på sig själva.

– Det känns bra. Vi har ju en hel vecka på oss, vilket känns skönt. Vi har tränat ganska fysiskt, och mer fokuserat på oss själva, vi har inte gått igenom det taktiskt än (sagt i onsdags).

Lagen möttes i början av februari, men trots Sävehofs seger finns gott om självförtroende hos Ida Gullberg.

– Då tycker jag vi hade stora delar av matchen, men förlorade på våra egna misstag. Vi har mersmak från den matchen och vet att vi kan hota dem. Det kommer bli en bra match, säger hon.

Den första cupfinalen spelas i Eslövshallen. Avkast sker 14.00. Matchen visas i SVT2.

Publicerad: 2023-02-24

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Författare: Jonathan Tedeborg

Intressant? Dela gärna!