Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Fyra olika landskap representerade i grupp 8

Grupp 8 bjuder på idel lag från Handbollsligan och allsvenskan. Halländska HK Aranäs, skånska HK Malmö, småländska Anderstorps SK och HK Torslanda från Bohuslän gör upp om två slutspelsplatser.

HK Aranäs

Ort: Kungsbacka
Placering i fjolårets seriespel (HBL): 8
Resultat i fjolårets cupspel: Åttondelsfinal
Hemmaarena: Kungsbacka Sporthall

HK Malmö

Ort: Malmö
Placering i fjolårets seriespel (HBL): 9
Resultat i fjolårets cupspel: Kvartsfinal
Hemmaarena: Baltiska Hallen

HK Torslanda

Ort: Torslanda
Placering i fjolårets seriespel (HA): 12
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Torslanda Sporthall

Anderstorps SK

Ort: Anderstorp
Placering i fjolårets seriespel (H1S): 2
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Anderstorps Sporthall

HK Aranäs är det högst rankade laget i gruppen. Kungsbackalaget överraskade rejält förra året och gick till SM-slutspel för första gången i klubbens historia. Väl där åkte de ut mot de blivande svenska mästarna IFK Kristianstad. Tränare är alltjämt Jerry Hallbäck som gör sin fjärde raka säsong vid rodret.

HK Malmö å andra sidan missade SM-slutspelet med två poängs marginal. Björn Sätherströms debutsäsong som huvudtränare slutade med en kvartsfinal i ATG Svenska cupen samt 21 poäng på 26 matcher i serien. Bästa målskytt i seriespelet blev högernian Magnus Persson (129 mål).

Anderstorp slutade tvåa i division 1 södra med 28 poäng på 22 matcher. Med anledning av tabellettan S-hofs samarbete med Handbollsligan-laget IK Sävehof var det ASK som direktuppflyttades till allsvenskan. Inför säsongen har ASK bland annat värvat vänsterhänte Jonathan Sandberg från Alingsås HK, högersexan Simon Thorbjörnsson från Kungälvs HK, vänstersexan Elias Mohlin från HK Malmö samt målvakterna William Psajd (HF Karlskrona) och Maximilian Werner (Skånela IF).

HK Torslanda slutade på tolfteplats i allsvenskan och var därför tvungna att kvala sig kvar i landets näst högsta serie. Torslanda vann kvalserien mot Täby HBK med 2–0 i matcher. Intern skyttekung blev Gunnar Bodin med 103 mål i seriespelet.

De två bästa lagen i varje grupp avancerar till åttondelsfinal. Samtliga matcher i ATG Svenska cupens gruppspel visas på Handbollplay.se Länk till annan webbplats.. Livescore går att följa på svenskhandboll.se Länk till annan webbplats.. Sedan tidigare står det klart att ATG Svenska cupen från och med säsongen 2023-2024 kommer att avgöras genom ett Final4.

Spelschema:

Lördag 26 augusti, 14.00: HK Torslanda–Anderstorps SK
Söndag 27 augusti, 16.00: HK Malmö–HK Aranäs
Onsdag 30 augusti, 19.00: HK Aranäs–HK Torslanda
Onsdag 30 augusti, 19.00: Anderstorps SK–HK Malmö
Lördag 2 september, 15.00: Anderstorps SK–HK Aranäs
Lördag 2 september, 15.00: HK Torslanda–HK Malmö

Till resultatsidan: https://www.profixio.com/app/leagueid15569/category/1137563 Länk till annan webbplats.
Till herrtävlingen: Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.https://www.profixio.com/app/leagueid15569/categories Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-11

Senast uppdaterad: 2023-08-11

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!