Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Alma Jöhnsson: "Kan mycket bättre än så"

Damernas kvartsfinaler i ATG Svenska cupen står för dörren. Under onsdagskvällen kastas de fyra dubbelmötena igång. Bland annat mötet mellan Kungälvs HK och Kristianstad HK.

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån. Bild: Alma Jöhnsson, Kungälvs HK.

Kvartsfinalisterna Kungälvs HK och Kristianstad möttes så sent som i lördags. Då gick skåningarna segrandes med 22–19. Målvakten Amalie Frøland blev stor matchhjälte med hela 17 räddningar.

– Vi gjorde deras målvakt till matchens spelare. Det var det enda som vi föll på. Annars tycker jag att vi gjorde en okej match, säger Kungälvs lagkapten tillika mittsexa Alma Jöhnsson.

Nyckelspelaren fortsätter:

– Vi är otroligt taggade inför den här uppgiften. Framför allt är vi jäkligt revanschsugna.

Hur ska ni göra för att få hål på deras målvakt?

– Vi har pratat om att vi sköt mitt på henne i lördags. Vi gjorde det alldeles för enkelt för henne. Vi kan mycket bättre än så. Det gäller att hålla i bollen lite extra och verkligen titta på henne. Vi har kollat på klipp och vet vilka lägen vi gärna hamnar i. Så vi vet hur vi ska göra det bättre.

Kungälv är tillsammans med Kristianstad och Sävehof de enda lagen som hittills är obesegrade i tävlingen. I åttondelsfinal eliminerade de allsvenska Boden Handboll.

– Boden passade vårt spel väldigt bra. Vi satte varandra i lägen och hade bra flow.

Hur reagerade du när ni lottades mot Kristianstad?

– Först och främst en kul lottning. Det är roligt att möta ett lag tre gånger på raken. Man blir väldigt insatt i just det laget.

Dubbelmötets stora duell lär stå mellan lagens lagkaptener; Alma Jöhnsson i Kungälv och Maja Hedberg i Kristianstad. Båda spelar på mittsex-positionen och är svårpasserade försvarstreor.

– Maja är en tuff spelare. Hon har ju vunnit utvisningsligan flera gånger. Men vi har tittat på hennes statistik och hon missar sällan ett avslut. Vi behöver stå tajt på henne.

Vilken spelare i Kristianstad utöver Maja Hedberg vill du lyfta ett varningens finger för?

– Sarah Carlström spealde ingenting mot oss i lördags. Jag misstänker att hon är rätt spelsugen.

Vem i ditt egna lag vill du lyfta fram inför det här dubbelmötet?

– Jag tycker att Alva Söderbom har haft en väldans utveckling under säsongen. Kan hon få till det imorgon och på lördag kommer hon vara riktigt farlig.

Enligt Jöhnsson bär Kristianstad på favoritskapet.

– Ja, med tanke på att vi förlorade senast blir det så. Men även innan lördagens match var vi underdogs. Även om vi bara var tre bollar bort tycker jag inte att vi gjorde någon superbra insats. Vi kan absolut skruva på några grejer och utmana dem rejält, menar Jöhnsson som även rapporterar om en frisk och hel spelartrupp.

Avkast i den första kvartsfinalen mellan Kungälv och Kristianstad sker klockan 19.00 på onsdagskvällen. Matchen visas på Handboll Play samt på Aftonbladet Plus.

Publicerad: 2023-11-01

Senast uppdaterad: 2023-11-01

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!