Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Inför semifinal 1

Den första semifinalen i Final4 spelas klockan 13:30 i Halmstad Arena mellan Amo HK och Ystads IF HF. Här är kommentarer från respektive lags tränare inför fajten.

Favoritskapet får anses ligga på Ystads IF, som ligger tio poäng före Amo i tabellen i Handbollsligans grundserie. Dessutom vann YIF 32-25 senast lagen möttes i seriespelet.

- Det är inget tvivel om att Ystad är ett bra lag. Men i danska Final4 har det hänt ibland att underdogen vinner. Vi hoppas såklart på det här i Halmstad också, säger Amos danske tränare Brian Ankersen som fortsätter:

- Jag tycker Ystad har bra spelare på alla positioner. Men de som sticker ut är Julius Lindskog Andersson på mittnio och Kim Andersson på högernio. Vi måste ha bra kontroll på dem om vi ska ha en chans att vinna.

Hur ser du på Final4-konceptet rent generellt?

- Jag vet att det är en stor händelse och tradition i Danmark. Där fyllde de Boxen i Herning med 10 000 åskådare. Jag hoppas att detta är starten på en liknande tradition i Sverige.

Ystads huvudtränare Oscar Carlén pekar på Amos individuella kvalitet som det största hotet mot hans YIF.

- Sedan Gzim Salihi kom tillbaka från sin skada har de många duktiga handbollsspelare. Det finns en hel del att se upp med.

En av detaljerna som talar för Ystad är deras stora bredd på i stort sett alla positioner. Jonathan Wilthorn och Anton Månsson på mittsex, Kasper Palmar och Kim Andersson på högernio.

- Absolut har vi bra spelare att sprida belastningen på. Men vi ska först och främst göra det bra på lördag. Annars kvittar det hur många bra spelare man har. Det handlar om att hitta en balans för mig som tränare. Jag kan inte tänka på söndagens match överhuvudtaget.

Det laget som vinner möter vinnaren mellan Önnereds HK och Hammarby IF HF.

- Eftersom det bara spelas en semifinal öppnar det upp för skrällar. Oddsen jämnas ut i en match jämfört med fem matcher som det är i SM-slutspelet, menar Carlen.

Final4 i Halmstad:

Lördag 9 mars, 13.30: Amo HK–Ystads IF HF
Lördag 9 mars, 16.00: Hammarby IF HF–Önnereds HK
Söndag 10 mars, 13.30: Bronsmatch
Söndag 10 mars, 16.00: Cupfinal

Publicerad: 2024-03-09

Senast uppdaterad: 2024-03-09

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!