Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Ny digital arena för svensk handboll

Nu lanseras Handboll Play, den nya digitala arenan för svensk handboll, utvecklad av Solidsport i nära samarbete med Svenska Handbollförbundet.

I fyra år har Svenska Handbollförbundet (SHF) och Solidsport haft ett nära samarbete där vi tillsammans med alla handbollsdistrikt och föreningar runt om i Sverige gjort handboll på alla nivåer mer tillgänglig med hjälp av streaming. Under åren har vi tillsammans aktiverat över 1600 lag- och föreningskanaler på Solidsport, som tillsammans livesänt över 37 000 matcher på alla nivåer. Från gräsrot hela vägen upp till Allsvenskan och ATG Svenska cupen.

En hel del pengar har det blivit från sändningarna med över 10 miljoner kronor i utbetalt belopp till handbollslag, föreningar och arrangörer.

Nu har det blivit dags att ta nästa steg på Handboll Play – en skräddarsydd plattform med syfte att samla svensk handboll på en egen digital arena, under ett eget varumärke och tätt integrerad med handbollens tävlingssystem.


– Vi har under de senaste åren nått fantastiska resultat när det handlar om att tillgängliggöra handboll på alla nivåer tillsammans med alla våra föreningar, lag och arrangörer. Tillsammans med Solidsports innovativa plattform och rätt verktyg har vi gjort det möligt att lyckas. Med Handboll Play tar vi nu nästa steg och tillsammans med Solidsport vill vi skapa vår egen digitala arena för hela handbollssverige, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet.

På Handboll Play kommer handbollspubliken mötas av en ny design och en anpassad navigering som underlättar för både tittare och kanaladminsistratörer. Via integration med SHF:s tävlingssystem är den långsiktiga ambitionen även att automatisera importer av alla matcher samt utöka automatiseringen av livescores och statistik i sändningarna.

Frågor och svar om Handboll Play

Vad innebär Handboll Play för en förening?
Det är fortsatt Solidsport som tillhandahåller plattformen och står för all utveckling och drift för Handboll Play. För lag och föreningar som redan sänder på Solidsport innebär det att Solidsport-kanalen och dess innehåll har flyttats över till Handboll Play utan att ni som lag eller förening behövt göra någonting. Befintliga användarkonton på Solidsport kommer också fungera, både för tittare och för kanaladministratörer.

Hur kommer det fungera att livesända matcher på Handboll Play?
Då det fortsatt är Solidsport som är teknikleverantör för Handboll Play så kommer livesändningar fungera på liknande sätt som tidigare. Alla lag och föreningar kommer fortsatt sända sina matcher och skapa intäkter på egna kanaler med hjälp av smartphones/surfplattor och Solidsport Broadcast-appen eller egen produktionssetup.

Hur kan jag aktivera ett lag eller en förening på Handboll Play?
Om ditt lag eller din förening inte har en befintlig kanal på Solidsport eller vill aktivera en ny kanal så kan du som vanligt få hjälp av Solidsport. Det enda du behöver göra är att anmäla ditt intresse via länken här. Länk till annan webbplats.

Solidsport kommer sedan kontakta dig för att hjälpa er komma igång med er kanal och utbilda er i hur man sänder på Handboll Play.

Varför kostar det att titta på handboll via Handboll Play?
Livesändningar är en ny tjänst som inneburit en bra möjlighet för handbollsföreningar och lag att både tillgängliggöra sina matcher för alla som vill följa spänningen men inte kan vara på plats och samtidigt skapa en ny intäktskälla. Intäkterna från sändningarna finansierar både utveckling och driften av plattformen samtidigt som det hittills genererat över 10 miljoner kronor till föreningar- och lag inom svensk handboll.

Mer information:

handbollplay.se Länk till annan webbplats.
Börja sända på Handboll Play Länk till annan webbplats.
Tablå - Handboll Play Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-07

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!