Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Representation under slutspurten

Svensk handboll går in i seniorseriernas slutspurt. För föreningar med samarbetsavtal gäller särskilda regler när laget i lägre division har tre matcher kvar.

I Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser fastställs vad som gäller för spelares rätt att representera i sambarbetsförening. När det är tre matcher kvar i det lägre placerade lagets serie gäller en särskild förutsättning för utespelare.

I paragraf 9:8 e står det att då "Förening B har tre (3) matcher kvar i ordinarie seriespel får ingen utespelare, vilken deltagit (markerade) i Förening A:s senaste match, spela någon av de återstående matcherna för Förening B (inklusive eventuellt kvalspel)".

Detta betyder alltså att alla utespelare som spelade förening A:s match närmast innan förening B inleder sina tre sista seriematcher är spärrade från att spela matcher med förening B resten av säsongen. Spelare får dock gå från förening B till förening A, men då blir även dessa spärrade från fortsatt spel med förening B.

Om förening A har match samma dag som förening B inleder sina sista tre matcher är det denna som avgör vilka spelare som är spärrade. Detta gäller även om förening A:s match spelas efter förening B:s match.

Om en match för förening A eller förening B är flyttad kan förutsättningarna för representationen påverkas (läs paragraf 9:9 i bestämmelserna).

Läs paragraf 9:8 och 9:9 här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-20

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Adam Engström

Intressant? Dela gärna!