Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Fredrik Rapp invald i Sveriges Olympiska Kommitté

Svenska Handbollförbundets ordförande, Fredrik Rapp, valdes under torsdagskvällen till styrelseledamot på fyra år i Sveriges Olympiska Kommitté.

Under torsdagskvällen den 20 april 2023 höll Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) sitt 110:e årsmöte. Under årsmötet valdes, i fyllnadsval, en ny ordförande och tillika styrelseordförande samt fyra styrelseledamöter.

Inför årsmötet fanns två kandidater till ordförandeposten: Hans von Uthmann och Per Palmström, samt tio kandidater till fyra ledamotsplatser: Olle Dahlin (skidskytte, omval), Maria Damgren Nilsson (triathlon, omval), Anette Norberg (curling, omval), Karin Torneklint (friidrott, nyval), Fredrik Rapp (handboll, nyval), Helena Rosén Andersson (konståkning, nyval), Eva-Lena Frick (skidor, nyval), Otto Drakenberg (fäktning, nyval), Ulf Brömster (ridsport, nyval) och Carina Olsson (bågskytte, nyval).

Valberedningen hade föreslagit Hans von Uthmann som ordförande och som ledamöter: Eva-Lena Frick, skidor, nyval, Carina Olsson, bågskytte, nyval, Fredrik Rapp, handboll, nyval samt Olle Dahlin, skidskytte, omval.

Patrik Tengwall, valberedningens ordförande, sade tidigare till Sveriges Olympiska Kommittés webbplats, sok.se, att:

- Det är viktigt med både kontinuitet och förnyelse i en styrelse. I kombination med Hans föreslår vi tre nyval och ett omval bland ledamöterna. De är alla starka idrottsledare med olika intressanta profiler, bakgrunder och egenskaper som vi tror kan bidra till olika perspektiv. Vi föreslår fem kompetenta individer, men framför allt ett lag som tillsammans ska utgöra SOK:s styrelse de kommande åren.

Årsmötet beslutade i enlighet med valberedningens förslag och valde Hans von Uthmann till ordförande på två år samt Fredrik Rapp tillsammans med Eva-Lena Frick, Carina Olsson och Olle Dahlin till ledamöter på fyra år.

 

Publicerad: 2023-04-20

Senast uppdaterad: 2023-04-20

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!