Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Första spelarutbildningslägret i beachhandboll genomförs i helgen

Årets spelarutbildningsläger för beachhandboll är en stor succé med hela 30 planerade läger och just nu över 555 anmälda spelare födda 2008/2009.

Det första spelarutbildningslägret genomförs i Bankeryd.

- Det är fantastiskt att se så många unga talanger som vill utveckla sin beachhandbollskunskap och ta nästa steg i sanden" säger projektledare Lisa Fallhagen.

Under 2023 kommer distrikten att introducera beachhandbollsträningar som ett första steg för att lära sig denna spännande sport. Det är en helt ny satsning och varje distrikt kommer att genomföra sin egen träningsplan. Genom dessa distriktsträningar hoppas vi få många som upptäcker hur roligt det är med beachhandboll och vill fortsätta utvecklas. Förutom inspiration och utbildning så är det också från dessa läger som spelare kommer att rekryteras till SHF:s riksläger inom beachhandbollen.

Jesper Knutsson, en profilstark landslagsspelare och inspiratör inom beachhandbollen, kommer att vara instruktör på det första lägret i Bankeryd. Jespers närvaro kommer att ge spelarna en unik inblick i vad som krävs för att bli en framgångsrik beachhandbollsspelare. Knutsson själv är entusiastisk över utvecklingen inom beachhandbollen och ser potentialen i de unga spelarna.  

- Det här är en fantastisk utveckling, säger han. Man blir otroligt stolt när man ser att intresset är så stort. Det kunde jag aldrig föreställa mig när jag spelade mitt första EM 2011. Vi har skapat något fantastiskt som på sikt kan leda oss till något stort.   

SHF:s beachhandbollsläger har blivit en viktig del av Sveriges utveckling inom beachhandboll. Idag är vi med i alla U-landslagssammanhang för både flickor och pojkar, säger Knutsson stolt. 

Vi önskar alla spelare och tränare lycka till på SHF:s läger och distriktsträningar och ser fram emot fantastiska spelarutbildningsdagar! 

Via nedanstående länkar hittar du datum och anmälningslänkar till träningarna i våra olika distrikt;

HF Syd
https://www.svenskhandboll.se/hf-syd/nyheter/nyheter/2023-04-25-spelarutbildning-i-beachhandboll-for-spelare-fodda-2008-och-2009-hf-syd Länk till annan webbplats.

HF Väst
https://www.handbollvast.se/hf-vast/nyheter/nyheter/2023-04-24-spelarutbildning-beachhandboll-fodda-2008-och-2009---nu-aven-i-skovde Länk till annan webbplats.

HF Öst
https://www.handbollost.se/hf-ost/nyheter/nyheter/2023-04-06-beachhandboll-i-fokus Länk till annan webbplats.

HF Mitt
https://www.handbollmitt.se/hf-mitt/utbildning/spelarutbildning/beachhandboll Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-05-05

Senast uppdaterad: 2023-05-05

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!