Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Sommarstängt på SHF:s kontor

Vecka 29 och 30 (17-28 juli) har Svenska Handbollförbundets kontor semesterstängt. Vi passar på att önska hela handbolls-Sverige en skön sommar och att påminna om några av våra kommande höjdpunkter.

Mästerskapssommar 2023
Under sommaren spelar många av våra landslag turneringar och mästerskap. På vår samlade sida hittar du information om när, var och hur lagen spelar samt hur du kan se och/eller följa våra svenska lag. Till mästerskapssommar.

Augusti: Gruppspelet i ATG Svenska cupen startar
Den 13:e respektive 16:e augusti startar gruppspelet i ATG Svenska cupen. Samtliga matcher i gruppspelet sänds i Handboll Play. I vår officiella app kan du följa hela cupen.

Herrar: Bodens BK-Skånela IF 13/8 14:00 Hildursborg
Damer: IFK Örebro-BK Heid 16/8 19:00 Örebro Arena

Herrarnas spelprogram Länk till annan webbplats.
Damerna spelprogram Länk till annan webbplats.

15-26 september: Handboll NU
Under Handboll NU visar vi inom svensk handboll tillsammans upp vår sport - i stort som smått, över hela landet. Svenska Handbollförbundet, distriktsförbunden och landets föreningar fyller tillsammans perioden med handbollsglädje för alla på olika sätt. Det är också en kick-off på säsongen och en fortsättning på återstarten av handbollen efter pandemin. Mer om Handboll NU hittar du på handbollnu.se.

16 september: Handbollens dag
En gemensam nationell dag där landets föreningar kan passa på att visa upp sin verksamhet och arrangera lokala aktiviteter. Aktiviteter under Handboll NU och handbollens dag.

September - oktober: Säsongsstart
Säsongsstart för landets alla serier säsongen 2023-2024 samt säsongsstart för USM, svenska mästerskapen för ungdomar 14, 16 och 18 år.

12 oktober: EM-kval
Sveriges damer inleder EM-kvalet under hösten och spelar första hemmamatchen i IFU Arena, Uppsala. Färöarna står för motståndet. Biljetter finns på handboll.ebiljett.nu. Länk till annan webbplats.

2 november: Uppladdning inför EM
I vinter väntar EM i Tyskland, dit Sveriges herrar åker för att både försvara guldet och jaga en biljett till OS i Frankrike. Uppladdningen inför EM inleds i Eskilstuna den 2 november, då Ukraina gästar Stiga Sports Arena. Biljetter finns på Länk till annan webbplats.handboll.ebiljett.nu Länk till annan webbplats.. Länk till annan webbplats.

10-12 november: Sverigecupen
Distriktslagsturneringen Sverigecupen för landets 15-åringar spelas. Här hittar du mer info om Sverigecupen.

24 november: Uppladdning inför VM
I december spelar de svenska damerna VM på hemmaplan för allra första gången. Även uppladdningen kommer att ske på svensk mark. Tyskland står för motståndet den 24 november i Ystad Arena. Biljettsläpp i augusti. Länk till annan webbplats.

26 november: Uppladdning inför VM
Var med vid det allra sista genrepet! Inför det historiska mästerskapet på hemmaplan genrepar Sveriges damer mot EM-sjuan Tyskland även i Sparbanken Skåne Arena i Lund – det vill du inte missa! Biljettsläpp i augusti. Länk till annan webbplats.

30 november - 17 december: VM 2023 i Sverige
För första gången någonsin arrangerar Sverige VM för damer, detta tillsammans med Norge och Danmark. I Sverige spelas VM i Helsingborg och Göteborg. Det svenska damlaget spelar gruppspel, samt, vid avancemang, även huvudrundan i Göteborg. Mer info om VM 2023.

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2024-01-30

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!