Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Snart dags för SM i beachhandboll

Nu i helgen avgörs SM i beachhandboll på Långviken Arena. Sex herrlag och fyra damlag från hela landet kommer till Kalmar för att göra upp om titlarna. Under veckan pågår också kringaktiviteter av olika slag.

Kringaktiviteterna började redan i måndags. Under tre förmiddagar, måndag, tisdag och onsdag, har Kalmars skolelever fått chans att prova på beachhandboll tillsammans med KFUM Kalmar Handbollsklubb. På torsdag anordnas dessutom träningar tillsammans med Svenska Handbollförbundet för de yngsta lagen i KFUM Kalmar Handbollsklubb.

Under helgen kommer också Sveriges U17-landslag (herrar) att vara på plats vid Långviken Arena för träningar och internmatcher. Det anordnas även utbildningar och aktiviteter inom rullstols- och parahandboll.

Det svenska mästerskapet inleds lördagen den 17 juni och pågår i två dagar. Sveriges bästa dam- och herrseniorer kommer att göra upp om titlarna. Lagen spelar dessutom om möjligheten att få representera Sverige i Champions Cup, som är beachhandbollens motsvarighet till Champions League och spelas hösten 2023.

– Kalmar som värdstad visar högsta klass och vi ser fram mot att arrangera SM i beachhandboll tillsammans med Destination Kalmar och KFUM Kalmar Handbollsklubb på Långviken Arena. Det är en fantastisk arena och bakgrund för mästerskapet med optimala förutsättningar för ett lyckat arrangemang, säger Per Ekberg, utvecklingschef, Svenska Handbollförbundet, och fortsätter:

– De regerande svenska mästarna på både herr- och damsidan, Lunds BHC respektive Göteborg BHC, är på plats för att försvara sina titlar, så det blir beachhandboll av högsta klass. Och som bonus förbereder sig herrar U17 under helgen i Kalmar inför EM som spelas i Turkiet i månadsskiftet juni/juli.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Svenska Handbollförbundet väljer att lägga SM på Långviken Arena i Kalmar. Tillsammans med den lokala arrangören KFUM Kalmar Handbollsklubb ser vi fram emot att få se de allra bästa spelarna göra upp om årets SM-titel i beachhandboll, säger Ida Qvarnström, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar.

Om SM i beachhandboll 2023
SM i beachhandboll spelas på Långviken Arena den 17–18 juni 2023.

Herrlagen som deltar:
Göteborg BHC
Korsbacka HK
Beach HC Stockholm
Lunds BHC
Kalmar HK
Kävlinge HK

Damlagen som deltar:
Göteborg BHC
Lunds BHC
Kalmar HK
Trollhättan IA

Program för veckan
https://svenskhandboll.se/handboll-i-sverige/beachhandboll/tavling/sm-i-beachhandboll/aktiviteter Länk till annan webbplats.

SM-matcherna kommer att sändas via Handboll Play
https://handbollplay.se/beachhandboll/ Länk till annan webbplats.

Om beachhandboll
Beachhandbollen härstammar från den traditionella inomhushandbollen och fick officiell status av det Internationella Handbollförbundet 1995. Sedan dess är sporten på stadig frammarsch och det Internationella Handbollförbundet jobbar för att göra beachhandboll till en OS-sport från och med 2028. Redan vid OS i Paris 2024 kommer grenen att finnas med som uppvisningssport.


Kontaktpersoner:

Tony Carlsson, projektledare, Svenska Handbollförbundet
Tel: 070-750 31 71, e-post: tony.carlsson@handboll.rf.se

Ida Qvarnström, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar
Tel: 010-357 05 25, e-post: Ida.qvarnstrom@kalmar.com

Magnus Carlsholm, KFUM Kalmar Handbollsklubb
Tel: 070-289 99 60, e-post: magnus@kfumkalmar.se

Publicerad: 2023-06-15

Senast uppdaterad: 2023-06-15

Författare: Pressmeddelande

Intressant? Dela gärna!