Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Landslagen i beachhandboll möter norskt motstånd i Trollhättan

I samband med Trollhättan Action Week kommer det spelas högklassig beachhandboll den 19-20 augusti då damlandslaget och herrarnas utvecklingslandslag kommer på besök.

Förra året gjorde beachhandbollen premiär under Trollhättan Action Week och det blev succé, så i år blir det just beachhandboll som drar igång Action Week. Detta genom att det svenska damlandslaget och herrarnas utvecklingslandslag kommer till Trollhättan för att möta norskt motstånd i Dahlöfs park.

Under Trollhättan Action Week arrangeras en mängd olika sportaktiviteter som uppvärmning inför Europas största rullskidelopp som avgörs i slutet av veckan där ett 10-tal skidlandslag i längdåkning kommer till Trollhättan för att kicka igång skidsäsongen med en prestigefylld tävling. Dessutom arrangeras ett motionslopp som är seedinggrundande för Vasaloppet samt riksläger 1 för våra unga spelare (födda 08-09) i beachhandboll.

Beachhandboll är en ung sport på frammarsch som bjuder publiken på stor underhållning med spektakulära mål där både 360-snurrar och så kallade inflights utförs för att målet ska ge 2 poäng. Internationella handbollförbundet jobbar för att göra beachhandboll till en OS-sport i Los Angeles 2028 och redan nästa år kommer grenen att vara uppvisningssport under OS i Paris.

I augusti kommer det alltså att visas upp högklassig beachhandboll i Trollhättan. Bland annat ställs det svenska damlandslaget tre gånger mot det norska laget Tyristubben. Herrarnas utvecklingslandslag kommer möta HG Gokstad med flera spelare från det norska landslaget även de tre gånger.

- Det svenska utvecklingslandslaget på herrsidan består av spelare som tidigare har visat upp sig nationellt och internationellt. Nu får de visa upp sig på nytt för den stora publiken i Trollhättan, säger ledaren Tony Carlsson.

I den svenska damtruppen finns en spelare från Trollhättan, nämligen Signe Karlsson som gjorde premiär i damlandslaget förra året under Action Week.

- Att det finns lokala förebilder har spelat en stor roll för beachhandbollens utveckling. Handbollsförbundets regionsläger lockade totalt 700 ungdomar i år vilket är en drastisk ökning mot tidigare. Att vi från KFUM Trollhättan har två killar uttagna till rikslägret som också kommer att arrangeras här samma helg är ett härligt bevis på just detta och det gör att vi vill fortsätta inspirera genom att ännu en gång ta emot landslagen, säger Elin Karlsson i KFUM Trollhättans Beachkommitté.

- Det är med stor glädje vi återigen välkomnar det svenska beachhandbollslandslaget och vi är exalterade över att både dam- och herrlandslaget är med i år. Det kommer bli spännande att se våra landslag möta några av de bästa norska spelarna. Efter förra årets succéartade evenemang med en entusiastisk publik, hoppas vi på ännu mer beachhandbollsfest i stan när även rikslägret med Sveriges framtid kommer till Trollhättan. Ett stort tack till KFUM Trollhättan för ett fint samarbete och deras enorma engagemang avslutar Baptiste Noel, arrangör Trollhättan Action Week.

Spelschema

Lördag 19 augusti
12.00 Damlandslaget – Tyristubben
13.00 Sverige U Herr – HG Gokstad
17.30 Damlandslaget – Tyristubben
18.30 Sverige U Herr – HG Gokstad

Söndag 20 augusti
12.10 Damlandslaget – Tyristubben
13.00 Sverige U Herr – HG Gokstad

Till mer information och spelartrupperna >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-07

Senast uppdaterad: 2023-08-07

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!