Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

En intensiv sommar för beachhandbollen fortsätter i helgen

Under sommaren har det arrangerats spelarutbildningstillfällen, flera av landslagen har spelat mästerskap och nu till helgen blir det både landskamper och Riksläger 1 i Trollhättan.

Spelarutbildning och riksläger

Under våren och sommaren har olika distrikt arrangerat spelarutbildningstillfällen med målsättningen att introducera de unga talangerna födda 2008 och 2009 till beachhandbollens värld. Dessa evenemang har inte bara haft en utbildande funktion, utan har också utgjort grundstenarna för urvalet av spelare som kommer delta i det kommande Riksläger 1, som äger rum redan nu i helgen i Trollhättan.

Riksläger 1 representerar den spännande inledningen och det första steget på resan mot att bilda det lag av spelare som sommaren 2024 kommer få äran att representera Sverige i U16-EM i beachhandboll.

- Det är otroligt glädjande att se det enorma intresse som våra utbildningar har genererat! Vi tror att detta resultat beror på flera faktorer. För det första har distrikten gjort en fantastiskt bra marknadsföring av dessa evenemang. Därtill har vår utvecklingsplan och strategi för ungdomarnas utveckling gett konkreta resultat. Samtidigt ser vi en betydande tillväxt i antalet aktiva spelare. Slutligen är det också tydligt att många, efter att ha fått prova på sporten, har insett hur otroligt rolig och givande den är, säger Tony Carlsson, ansvarig för beachhandbollen på Svenska handbollförbundet.

Intensiv tävlingssommar

Under sommaren har flera av landslagen spelat mästerskap. Båda våra U17-lag tog brons i EM och herrlandslaget slutade på en tionde plats i sitt EM. På hemmaplan avgjordes SM i beachhandboll i Kalmar i mitten av juni och där tog Göteborg Beach Handball Club guld i både dam- och herrklassen.

Nu till helgen bjuds det på mängder av högklassig beachhandboll i Trollhättan. Bland annat ställs det svenska damlandslaget i beachhandboll tre gånger om mot Tyristubben från Norge.

Tidigare under sommaren tog Sverige brons i U17-EM i Izmir. Från den truppen kallas nu både Ida Göllas Elin Nilsson och Emilia Brinck Svensson upp till seniorlandslaget efter att ha visat upp en hög nivå under mästerskapet.

Även herrarnas utvecklingslandslag samlas i Trollhättan under samma helg. Precis som för damlandslaget är det norskt motstånd som väntar även för dem.

– Matcherna mot HG Gokstad blir viktiga matcher för oss. Det är första gången vi kan titta på nya spelare i denna miljö och mot vasst motstånd, säger ledare Tony Carlsson.

Totalt 105 deltagare från rikslägret, landslagen och ledare kommer att vara på plat i Trollhättan. Så många har det aldrig varit tillsammans kring en beachsamling förut.

MATCHERNA I TROLLHÄTTAN


Lördag 19 augusti
12.00 Damlandslaget – Tyristubben
13.00 Sverige U Herr – HG Gokstad
17.30 Damlandslaget – Tyristubben
18.30 Sverige U Herr – HG Gokstad

Söndag 20 augusti
12.10 Damlandslaget – Tyristubben
13.00 Sverige U Herr – HG Gokstad

Här kan du se matcherna >> Länk till annan webbplats.

DAMLANDSLAGET

Spelare
Stina Littorin, Kärra HF
Ella Johansson, VästeråsIrsta HF
Amanda Hafström, Kärra HF
Ida Rosenback, VästeråsIrsta HF
Maja Svanberg, Borlänge HK
Elin Nilsson, KFUM Trollhättan
Signe Karlsson, KFUM Trollhättan
Emilia Brinck Svensson, HK Ankaret
Ella Larsson, Alingsås HK
Astrid Schmidts, H43 Lund
Emily Thompson, Hammarby IF
Ida Göllas, Alfta GIF Handboll

Ledare
Mikaela Johansson
Lovisa Kardell
Oliver Bengtsson
Sara Woodbridges

HERRARNAS UTVECKLINGSLANDSLAG

Spelare
David Neij, Halmstad Handboll
Tim Jovic, Halmstad Handboll
Petter Brandt, H43
Axel Hultén, Halmstad handboll
Morgan Eklund, LIF Lindesberg
Viggo Carlsson, Tyresö Handboll
William Nederman, Kävlinge HK
Vilgot Bergman, Årsta HK
Frans Forsberg, Lugi HF
Melvin Nilsson, IFK Kristianstad
Jakob Brantestad, Lugi HF
Malte Mogensen, Lugi HF
Julius Mellqvist, IFK Kristianstad
Viktor Forsberg, LIF Lindesberg

Ledare
Jesper Knutsson
Tony Carlsson
Oliver Bengtsson
Jennie Classon

Planeringen för beachhandbollsverksamheten för kommande säsong är i full gång och det fokuseras på tränarutbildningar, spelarutbildningar, tävlings- och regeldokument för barn och ungdomar samt utvärdering av sommaren.

Publicerad: 2023-08-18

Senast uppdaterad: 2023-08-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!