Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Damlandslaget Foto: Jan Karlsson

Lyckad beachhandbollshelg i Trollhättan

Under helgen förvandlades Trollhättan till en livlig och pulserande mötesplats för beachhandboll och gemenskap när både riksläger 1 och landskamper arrangerades.

Under helgen förvandlades Trollhättan till en livlig och pulserande mötesplats för beachhandboll och gemenskap. Från tidig morgon till sen kväll fylldes beachhandbollsplanen av en energi som inte kunde undgå att smitta av sig på alla som deltog. Det blev en helg fylld av spänning, kamratskap och glädje när hela 105 spelare och ledare samlades tillsammans.

För flickor och pojkar 2008/2009 var det efter vårens och sommarens lyckade spelarutbildningstillfällen i distrikten äntligen dags att samlas för att tillsammans ta ytterligare steg i den individuella och kollektiva utvecklingen under riksläger 1. Efter att ha drillats i snurrteknik, inflights och försvarsspel under totalt 8 träningspass kan bägge förbundskaptensparen summera en givande helg där alla utövare fått chansen att visa upp sig och utvecklats.

- Det är oerhört kul att se den utveckling spelarna har haft på kort tid och vi ser väldigt mycket fram emot att följa killarnas och tjejernas fortsatta beachhandbollsresa konstaterar förbundskaptenerna August Elmberg och Martin Käck.

Damlandslaget visade att man har tagit stora steg framåt. När man ställdes mot sina norska motståndare så spelade man ett kreativt och målmedvetet spel. Med tre stycken Trollhättantjejer i truppen gav publiken lite extra och bidrog till en härlig stämning runt planen.

På samma sätt imponerade herrarnas ligalandslag som visade prov på sina färdigheter match efter match. Deras dedikation till spelet och deras önskan att utvecklas som individer och som ett lag var uppenbar.

Men det var inte bara på planen som allt skedde. Bakom kulisserna arbetade KFUM Trollhättan med enastående precision för att se till att allt fungerade smidigt.

Deras arrangemang skapade en atmosfär av samhörighet och gemenskap som gav varje deltagare en känsla av att höra till något större än bara idrotten i sig. Från boende och mat till supportinfrastruktur – allt var noggrant planerat för att garantera att spelare och ledare skulle trivas och kunna fokusera på det viktigaste: att prestera sitt bästa på planen.

Vi tackar KFUM Trollhättan och Trollhättan stad som verkligen visat sig vara en perfekt plats för beachhandboll!

Ligalandslaget herr Foto: Jan Karlsson


RESULTAT

Lördag 19 augusti

Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 23–10, 18–10, 26–6
3–0 i set

Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 24–12, 18–12, 13–10
3–0 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 32–24, 16–18, 22–21
2–1 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 22–19, 30–29, 22–24
2–1 i set

Söndag 20 augusti
Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 18–16, 12–15, 14–12
2–1 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 29–20, 23–20, 26–22
3–0 i set

Publicerad: 2023-08-22

Senast uppdaterad: 2023-08-22

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!