Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Hans Vestbergs handbollsstipendium 2023

- Årets stipendiater har visat stor talang i ung ålder och spås ha stora utvecklingsmöjligheter. De befinner sig i mycket gott sällskap av tidigare stipendiater och jag kommer att följa deras utveckling både på och utanför planen, säger Hans Vestberg.

Bilden, montage: Pelle Segertoft under matchen i Handbollsligan mellan Redbergslid och Önnered den 23 mars 2022 i Göteborg (foto: Bildbyrån) och Hanna Lundvall under matchen i U17EM mellan Kroatien och Sverige den 3 augusti 2023 i Montenegro (foto: HF Montenegro).

Hans Vestberg, Svenska Handbollförbundets tidigare ordförande, har i samråd med Svenska Handbollförbundets Elitråd och förbundskaptenerna Tomas Axnér och Glenn Solberg utsett mottagare av stipendiet.

Det är de två unga talangerna Hanna Lundvall och Pelle Segertoft som tilldelas Hans Vestbergs handbollsstipendium 2023 med följande motiveringar:

Hanna Lundvall, född 2006, Skuru IK
Hanna är en stor talang som har vad som krävs för att bli en spelare på yttersta nivå med ett utomordentligt driv och träningsvilja. Hanna är bra i spelets alla delar och har en koordination och ett rörelsemönster utöver det vanliga med lika stora kvalitéer offensivt som defensivt. Hon har förmåga att avgöra en match på egen hand likväl som att sätta sina medspelare i läget, tack vara sin fina spelförståelse. Hanna är ödmjuk och mån om andra och förtjänar de möjligheter som kan bistå henne i hennes resa mot världstoppen.

Pelle Segertoft, född 2004, Önnereds HK
Pelle är en fantastisk person och spelare med goda värderingar och bra attityd som också tar god hand om sina lagkamrater. Pelle har stor potential som tvåvägsspelare och som ledargestalt och har stora kvalitéer i såväl försvarsspelet som anfallsspelet. Pelle är driven och har en hög ambition och stark vilja att bli så bra som möjligt och är väl medveten om vad som krävs för att bli en toppspelare.

 

Stipendiaterna erhåller 20 000 kronor vardera. Utdelning sker i samband med landskamper under hösten 2023.

 

Om Hans Vestbergs handbollsstipendium
Svenska Handbollförbundets tidigare ordförande, Hans Vestberg, har instiftat en fond för unga handbollstalanger. Under åren som ordförande donerade dessutom Hans sin ersättning till fonden.


Kriterier för att erhålla Hans Vestbergs handbollsstipendium:

  • Stipendiet ska delas ut till en kille och en tjej.
  • Stipendiaterna skall finnas inom Svenska Handbollförbundets ungdomslandslagsnät (stipendiaterna behöver dock inte nödvändigtvis spela i ett landslag).
  • Stipendiaterna har potential att gå långt inom Svenska Handbollförbundets landslagssystem.
  • Stipendiaterna ska ha visat hög ambitionsnivå med sitt handbollsspelande.


Hans Vestbergs handbollsstipendium har tidigare delats ut till:

2022
Stella Huselius, född 2004, IK Sävehof
Felix Möller, född 2002, IK Sävehof

2021
Thea Blomst, född 2002, IK Sävehof
Eric Johansson, född 2000, Eskilstuna Guif

2017
Hannah Scheuer Larsson, född, Skuru IK
Alfred Jönsson, född 1998, Lugi HF

Publicerad: 2023-09-08

Senast uppdaterad: 2023-09-08

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!