Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Foto: Bildbyrån

Ansökan öppen för stöd för personer med funktionsnedsättning

Radiohjälpen är förvaltare av Kronprinsessan Victorias fond (barn och ungdomar) och Radiohjälpsfonden (vuxna) som är ämnade för ideella föreningar vars verksamhet är till för personer med funktionsnedsättning.

Radiohjälpen stödjer projekt som verkar för att bryta isolering, höja livskvalitén och bidrar till att alla ska kunna delta på lika villkor. I praktiken kan det innebära att människor får tillgång till att delta i fritidsaktiviteter och får stöd och möjlighet att forma sin framtid.

Allmänhetens gåvor gör att Radiohjälpen kan stötta projekt i Sverige med fokus på personer med funktionsnedsättning, inklusive kronisk sjukdom och psykisk ohälsa.

Ansökningsperioden 2023 är öppen 25 augusti till 18 september för projekt som ska genomföras under 2024. Besked om ansökan lämnas vanligen i december.

Bidrag kan sökas från;

• Kronprinsessan Victorias fond - målgrupp barn och unga upp till 25 år för enstaka aktiviteter/terminer och tvååriga samarbetsavtal

• Radiohjälpsfonden - målgrupp vuxna personer för enstaka aktiviteter/terminer

Ansökan ska vara komplett och inskickad i det digitala ansökningssystemet senast sista ansökningsdatum för att kunna behandlas.

Till ansökningsformuläret >> Länk till annan webbplats.

Bidrag kan t ex sökas för;

• Kostnader för medhjälpare vid aktiviteter med minst fem deltagare.

• Merkostnader som belastar föreningen, till exempel: buss med lift (ej buss istörsta allmänhet), föreläsning, sjuksköterska med specialistkompetens,specialpedagog, anpassad eller allergisanerad lokal (ej lokaler i största allmänhet).

• Om bidrag söks till arvode/lön för medhjälpare ska detta särskilt motiveras.

• Bidrag kan sökas till hjälpmedel och till enklare anpassning. I ansökan beskrivs behovet. En offert bifogas om kostnaden överstiger 5 000 kr. Om medel beviljas ska hjälpmedlet köpas in och ägas av föreningen.

Kriterier och instruktioner för att söka;

Kronprinsessans Victorias fond >> Länk till annan webbplats.

Radiohjälpsfonden >> Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om ovanstående fonder samt vill läsa mer om hur Radiohjälpen kan stötta dig och din förening?
Du hittar all information här >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-09-12

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!