Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Särökometernas HK arrangerar ett av helgens steg 1 i USM

Nästa åldersklass att spela steg 1 i USM är F16. Totalt kommer 24 grupper att avgöras i helgen.

Bilden är från ett tidigare arrangemang Särökometernas HK ansvarat för. Foto: Särökometernas HK

Steg 1 för F16 spelas med fyr- och femlagsgrupper. De två främsta lagen kvalificerar sig för spel i steg 3 och övriga lag kvalificerar sig för spel i steg 2. Till alla de här grupperna behövs det arrangörer och en av alla föreningar som gärna arrangerar USM är Särökometernas HK.

Christopher Westerberg och Anders Höglund ingår i arrangemangsgruppen för Särökometernas HK.

Hej! Berätta lite om era förberedelser.
Så fort det står klart att vi fått äran att vara värdar för ett steg under USM så sätter vi samman en arbetsgrupp bestående av både föräldrar och eldsjälar i föreningen. Vi har nu anordnat ett antal USM-steg så vi har en speciell rutin som vi följer år efter år. Vi brukar vara ca 5-6 stycken i kärngruppen som sköter själva planeringen där vi alla har olika roller så som arrangemangsansvarig, tävlingsledare, sekretariat och värdar, cafeansvar, ljud & ljus etc. Även om det är kärngruppen som sköter den huvudsakliga planeringen så är så gott som alla föräldrar i laget liksom tränare och kansli med och hjälper till att fixa. Vi ser det som en stor ära att få möjligheten att vara värdar för ett steg i USM och hela föreningen ser verkligen fram emot helgen och att anordna ett minnesvärt evenemang för alla deltagare. Vi försöker göra det lilla extra och lägger stort fokus på detaljerna som vi vet att spelare och ledare uppskattar. Allt från ett maffigt inspring till de små detaljerna inne i omklädningsrummen.

Hur många funktionärer/ideella har ni med under arrangemanget?
Det är totalt ett 30-tal personer invovlerade i evenemanget.

Hur vill ni att ert arrangemang ska uppfattas?
Det skall vara en fest och upplevelse för ungdomarna.

Varför vill ni arrangera ett USM-steg?
Vi tycker det är en kul grej som skapar sammanhållning i klubben.

Vilken vara är mest populär i kiosken?
Det som brukar sälja allra bäst i kiosken är de hembakta som tjejerna bakar inför turneringen. Vi har ambitiösa och engagerade tjejer och föräldrar så vi har gjort ett schema för bakningen. Det som brukar vara allra mest poulärt är kladdkaemuffinsen 😊.

Berätta gärna lite om er förening
Klubben bildades 1978 av ett gäng tjejer som hade spelat klasshandboll och tyckte det var så roligt att dom bad sina föräldrar att skapa en klubb. Vi har på senare år tappat väldigt mycket av våra pojkar så vi är främst en tjejklubb. Vi har Dam A (div2) och B lag (Div3) samt DJ och i stort sett alla årgångar neråt på flicksidan. På pojk har vi Herrlag (div3) samt P12 och P10 men vi växer nu starkt på både pojk och flicksidan i handbollsskolan. En kuriosa är att klubben är största moderklubb på handbollsgymnasiet Katrinelund i Göteborg.

Särökometernas HK är arrangör för gruppen 1:18 där förutom hemmalaget även HK Ankaret, Kävlinge HK och HK Aranäs Vit ingår. Alla gruppindelningar med länk till spelscheman hittar du på vår USM-sida svenskhandboll.se/usm >>

Kan du inte vara på plats och heja på ditt favoritlag, kan du se matcherna på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln Svensk Mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

USM

Publicerad: 2023-09-30

Senast uppdaterad: 2023-09-30

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!