Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Hand the Ball blir del av LEGO® Festival of Play

Hand the Ball tar plats på Friends Arena under världspremiären av LEGO® Festival of Play den 3-5 november.

Nu står det klart att Svenska Handbollförbundets (SHF) rörelsekoncept Hand the Ball blir en del av LEGO® Festival of Play. Festivalen är en upplevelse för hela familjen, fylld av aktiviteter och artistuppträdanden och beräknas besökas av cirka 8000 personer per dag. Hand the Ball tar plats som samarbetspartner med fokus på rörelseaktivitet, kreativitet och med ett ledarskapsprogram.

- Vi är stolta över att LEGO® Festival of Play vill ingå ett samarbete med oss. Det ger oss möjlighet att aktivera ännu fler barn och unga med den gröna, mjuka bollen som verktyg och skapa rörelseglädje i ett helt nytt sammanhang. Vi får genom samarbetet också möjlighet att utbilda och engagera ännu fler unga handbollsledare som kommer att agera som play agents under festivalen. Vi kommer att rekrytera unga Hand the Ball instruktörer från hela landet och utbilda dessa vidare i Hand the Balls inkluderande pedagogik, säger Jennie Linnéll, konceptansvarig för Hand the Ball på Svenska Handbollförbundet.

- Det är otroligt häftigt att SHF genom konceptet Hand the Ball blir en aktiv partner till LEGO® Festival of Play. Att vi når ut i nya miljöer genom nya sammanhang i samverkan med andra kreativa aktörer. Det här ger oss också möjlighet att tillsammans möta barn och unga i en kreativ miljö där vi kommer att kunna inspirera fler och för oss nya målgrupper till aktivitet aktiverade av framtidens ledare från hela landet, säger Svenska Handbollförbundets utvecklingschef Per Ekberg.

Köp biljett till rabatterat pris
Via länken https://www.ticketmaster.se/event/639817?CL_ORIGIN=web9 Länk till annan webbplats. köper du SHF-biljetter med 15 % rabatt.

Om Hand the Ball
Hand the Ball är Svenska Handbollförbundets rörelsekoncept som genom leken aktiverar barn och unga, både inom föreningsverksamhet och också där föreningslivet sällan når ut. Med den gröna, mjuka bollen i centrum fokuserar vi på rörelseglädje, inkludering, sunda värderingar och kommunikation mer än på prestation och idrottsliga resultat. Genom Hand the Ball erbjuder vi också utbildningar inom ledarskap och pedagogik, allt för en inkluderande och aktiv livsstil för barn och unga. Konceptet Hand the Ball kommer ursprungligen från Danmark med stiftelsen Hand the Ball Foundation som grundare. Läs mer om Hand the Ball Länk till annan webbplats..

LEGO® Festival of Play - en oförglömlig festivalupplevelse
LEGO® Festival of Play är en upplevelse för hela familjen, fylld av aktiviteter och spännande artistuppträdanden. Kliv in genom festivalens magiska portal och följ med på äventyret i fängslande världar, fulla av överraskningar som bjuder in till att skapa, utforska och drömma. Samla familjen och vännerna och engagera er i populära och viktiga ämnen genom allt ifrån lek, musik, dans och vänskapliga tävlingar. Låt er fascineras av fantasins oändliga möjligheter och utforska nya sätt att återuppbygga världen med LEGO byggklossar.

På festivalscenen välkomnas Sveriges stora stjärnskott Theoz som de senaste åren gjort succé i Melodifestivalen. Med sin sprudlande energi har han tagit Sverige med storm och på LEGO Festival of Play kommer Theoz framföra sina största hits för alla festivalbesökare.

Gör er även redo för en av Sveriges mest unika popgrupper, Dolly Style, där förebilderna Molly, Holly och Dolly kommer att överraska med en färgsprakande och fartfylld show.

Mer information om LEGO® Festival of Play. Länk till annan webbplats.

Text

Publicerad: 2023-10-03

Senast uppdaterad: 2023-10-16

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!