Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Väskförbud vid handbollslandskamper

Utifrån rådande säkerhetsläge har Polismyndigheten fattat beslut om totalt väskförbud på större evenemang i Sverige. Handbollslandskampen som spelas i Eskilstuna i kväll omfattas av detta förbud.

Den här texten har uppdaterats efter nytt beslut av Polismyndigheten den 3 november, se *.
Den här texten har uppdaterats med information gällande landskamper och VM för damer, se **.

Polisen förtydligar att alla idrottsarrangemang ”som är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga omfattas av ett totalt väskförbud”. Myndigheten betonar samtidigt att införandet av förbudet sker successivt och att arrangemang som redan har fått tillstånd inte nödvändigtvis omfattas.

-Jag rekommenderar alla arrangörer av handbollsmatcher som är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga att söka kontakt med den lokala tillståndsmyndigheten för att reda ut förutsättningarna för det egna arrangemanget, säger Svenska Handbollförbundets tävlingschef Adam Engström.

En konsekvens av beslutet från Polismyndigheten är att det kommer att råda väskförbud vid kvällens landskamp i Eskilstuna. Länk till annan webbplats.**Väskförbud gäller också för kommande landskamper inklusive VM 2023 (damer) tills beslut ändras/hävs av Polismyndigheten.

Beslutet från myndigheten om förbud gäller alla typer av väskor. Undantag får göras för *skötväskor samt för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in. Riksidrottsförbundet har förtydligat att dessa väskor ska kontrolleras av arrangören innan besökaren går in på landskampen. Läkarintyg eller liknande behöver inte visas upp.

Läs mer på polisen.se: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/nationell/2023/november/beslut-om-totalt-vaskforbud-pa-idrottsevenemang/ Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-11-02

Senast uppdaterad: 2023-11-23

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!