Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Hand the Ball på skolbesök tillsammans med IHF

Internationella handbollförbundet, IHF, var med och besökte Hammarkullsskolan i samband med damernas VM i Göteborg.

Bilden: Jennie Linnell från Hand the Ball besökte Hammarkullsskolan tillsammans med Joel Delplanque, vice president på IHF

Under de inledande dagarna på damernas världsmästerskap i december var Hand the Ball på skolbesök på Hammarkullsskolan i Göteborg. Den är en av totalt nio skolor i Göteborg som gått Hand the Ball-utbildning som en del av det sociala hållbarhetsprojekt som är kopplat till VM 2023 med målet att skapa inkluderande rörelseaktivitet.

På Hammarkullsskolan har de var tredje vecka rastaktivitet i form av Hand the Ball-pedagogiken, där de utbildade pedagogerna aktiverar barnen. Hand the Ball fick äran att komma dit och köra aktivitet tillsammans med barnen på en snöig skolgård i minusgrader, vilket blev en helt magisk upplevelse.

Besök av IHFs vice president

Det var ett fantastiskt engagemang från barnen på Hammarkullsskolan som rörde sig och höll igång under 40 minuter tillsammans med den gröna bollen genom hinderbana, rebounders och matchspel. Under detta besök fick vi även sällskap av IHF vice president, Joel Delplanque, som ville vara med och se hur vi arbetar inom svensk handbolls sociala hållbarhetsprojekt för att aktivera fler barn. Efter avslutad VM-dag fick skolan sedan dela ut VM t-shirtar till eleverna samt bjuda in dem till en match och häftig upplevelse i Scandinavium tillsammans med sina föräldrar.

Skolorna har arrangerat VM-dagar

Hand the Ball som är Svenska Handbollförbundets pedagogiska rörelsekoncept har haft en betydande roll i projektet både under herrarnas mästerskap i januari och damernas i december. Projektledare Ingemar Linnéll har tillsammans med Handbollförbundet Väst varit drivande och både utbildat skolorna och arbetat för att få i gång ett föreningssamarbete. En extra krydda i detta initiativ är att skolorna under hösten kunnat engagera sig ännu mer i mästerskapet genom att arrangera en VM-dag för sina elever. Här har fokus varit att koppla olika skolämnen till VM samt ha med Hand the Ball och föreningsbesök under dagen. Alla skolor har arbetat olika men några exempel på aktiviteter är de fått rita exempel olika länders flaggor, haft handbollsmassage med den mjuka bollen, skrivit frågor till elitspelare och lärt sig mer om frukt och grönt.

Dagens nyheter var på plats vid vårt besök på Hammarkullsskolan för att ställa frågor kring det sociala hållbarhetsprojekt som skolan arbetat med i samband med mästerskapet. Här kan du ta del av deras reportage:

https://www.dn.se/sport/vm-hjalper-till-att-fa-bort-handbollens-vita-flackar/ Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om Hand the Ball Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!