Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Dubbelt svenskt i EM ikväll

Det svenska domarparet Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik har nominerats sin fjärde match i årets EM och dömer ikväll matchen mellan Slovenien och Danmark.

Bilden: Domare Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic inför handbollsmatchen i EM mellan Montenegro och Serbien den 16 januari 2023 i Tyskland. Foto: Kolektiff images.

Domarparet Kurtagic/Wetterwik dömer ikväll (23 januari) matchen mellan Slovenien och Danmark i sista omgången av huvudrundans grupp 2 i EM. Danmark är, liksom Sverige, redan klara för semifinalen medan Slovenien behöver ta en poäng mer än Portugal för att ta sig vidare till finalhelgen i Köln och där spela placeringsmatcher. Vid Slovensk förlust är de utslagna ur årets EM.

Matchen spelas i Barclay Arena, Hamburg med avkasttid 18:00, och blir det svenska domarparets fjärde match i årets EM, efter att ha dömt mästerskapets öppningsmatch mellan Frankrike och Nordmakedonien den 10:e januari (39-29), en av de avslutande gruppspelsmatcherna i grupp C den 16:e januari mellan Serbien-Montenegro (29-30) samt Tyskland-Österrike (22-22) i huvudrundans grupp 1 den 20:e januari.

Matchen sänds på TV10 och Viaplay.

 

Sverige har en match kvar att spela i huvudrundan, ikväll möter man Norge. Sverige är redan klara för semifinal som grupptvåa medan Norge inte har någon möjlighet att nå finalhelgen. Sverige kommer att möta gruppettan Frankrike på fredag i semifinal.

23 januari: Norge–Sverige 20.30 (huvudrundan)
26 januari: Frankrike-Sverige, tid fastställs senare, (semifinal)

 

Samtliga matcher i turneringen sänds på Viaplay. Alla Sveriges matcher och ett urval av andra matcher sänds på TV6. Ett urval matcher sänds också på TV3, TV10, Viaplay och V Sport Extra.

 

Kort om EM
EM arrangeras i januari/februari vartannat år sedan 1994. Sedan EM 2020 deltar 24 nationer. Sverige är regerande mästare och är också mesta mästare med 5 vinster och har också flest titlar i rad, 1998, 2000 och 2002. Spanien har vunnit flest medaljer, 9. Spanien tillsammans med Frankrike och Kroatien är de enda nationer som deltagit i samtliga EM. EM 2026 kommer att arrangeras av Sverige, Norge och Danmark.

Följ Sverige i EM-turneringen på handbollslandslaget.se. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-01-23

Senast uppdaterad: 2024-01-23

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!