Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Svenska Handbollförbundet väljer Nyköping för ytterligare två år för Sverigecupen och rikslägerverksamhet

Svenska Handbollförbundet, Nyköpings Kommun, Nyköpings Arenor och IFK Nyköping förlänger samarbetet kring Sverigecupen i handboll under åren 2024–2025.

Sverigecupen i handboll har de senaste nio åren spelats på Nyköpings Arenor - Rosvalla. Turneringen samlar årligen spelare, ledare, medföljande familjemedlemmar och supporters för en handbollsfest i tre dagar och den 8–10 november i år är det dags igen. Bakom evenemanget står Svenska Handbollförbundet, Nyköpings Kommun, Nyköpings Arenor och IFK Nyköping. Parterna har nu nått en ny överenskommelse om ett fortsatt samarbete och ett tvåårigt avtal för 2024 och 2025.

Utöver genomförandet av Sverigecupen så kan avtalsparterna med glädje meddela att man kommit överens om avtal på två år för rikslägerverksamheten för inomhus-handboll. Riksläger för pojkar respektive flickor kommer åren 2024 och 2025 genomföras i Nyköping på Nyköping Arenor.

Riksläger 1 och 3 för pojkar och flickor födda 2007 och 2008 genomförs 4–7 april och Riksläger 2 och 4 för pojkar och flickor födda 2007 och 2008 genomförs 15–18 juni.

Alla parter ser fram emot ett fortsatt samarbete

Att ett omfattande avtal nu tecknats är positivt, säger Kalle Andersson, Ungdomsansvarig, Svenska Handbollförbundet, och fortsätter:

– Det finns flera aspekter som gläder mig i att vi nu kan presentera det här avtalet tillsammans med Nyköpings Kommun, Nyköpings Arenor och IFK Nyköping. Vi är mycket nöjda med samarbetet med avtalsparterna hittills och tillsammans med Nyköpings Arenor och dess faciliteter och den lokala organisationen så kan vi säkerställa den kvalité som önskas. Nu har vi möjligheten att blicka framåt och tillsammans utveckla evenemanget.

Från Nyköping Arenor ser man nu fram emot arrangemangen.

- Vi är väldigt glada att avtalet nu är klart. Sverigecupen som är en av Handbollssveriges stora mötesplats har under sina 9 år hos oss vuxit till att även bli hela Nyköpings angelägenhet. Att nu fira 10 år tillsammans är stort, vi har under dessa år tillsammans byggt upp en väldigt solid och proffsig organisation som vi nu ser fram emot att fortsätta utveckla och förbättra under de kommande åren, säger Markus Nilsson, driftchef på Nyköpings Arenor, Nyköpings Kommun.

Peter Tholse, klubbchef i IFK Nyköping bekräftar de positiva effekterna kring det nya avtalet:
- Det har blivit en tradition att få visa upp ungdomshandboll när den är som bäst, Sverigecupen är en folkfest i tre dagar. Något som jag själv fick uppleva för första gången i november 2023. Nu när vi har ett påskrivet avtal över en tvåårsperiod ger det oss möjligheterna att skapa mer aktiviteter runt Sverigecupen. Varmt välkomna till Nyköping!

Beslutade datum för kommande Sverigecupen i Nyköping är 8–10 november 2024 och 7–9 november 2025.

För mer information, kontakta gärna:

Kalle Andersson, Ungdomsansvarig, Svenska Handbollförbundet
E-post: kalle.andersson@handboll.rf.se
Tel: 070-867 17 60

Markus Nilsson, Driftchef Nyköping Arenor, Nyköpings Kommun
E-post: markus.nilsson@nykoping.se
Tel: 0155-45 74 00 / Mail:

Peter Tholse, Klubbchef IFK Nyköping
E-post:: peter.tholse@ifknykoping.se
Tell: 070-521 66 91

Sverigecupen är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning. Det är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare, ledare som domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (flickor och pojkar 15 år) från hela Sverige. Turneringen spelas årligen och närmare 100 matcher brukar spelas under de här tre dagarna.

SHF:s domarkommitté ansvarar för domartillsättningen i turneringen. Turneringen döms av unga, lovande distriktsdomare. SHF har mentorer på plats för att hjälpa domarna att ta nästa steg i sina domarkarriärer.

Publicerad: 2024-03-08

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!