Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

I startblocken

Spurt mot slutspel och kval

Handbollssverige står i startblocken för vårens seriespurt. Serierna tar slut och vi står inför ovissa kval och spännande slutspelsmatcher,

De högsta serierna i Sverige har ett par omgångar kvar, men från division 1 och nedåt avslutas många serier de närmsta dagarna. Ett antal serier är till och med färdigspelade och kvalspel har på ett par håll redan inletts.

För att ge lite bättre överblick har samtliga kval från division 1 och uppåt samlats på gemensam plats i vårt tävlingsadministrativa system Profixio: damerna på en sida och herrarna på en annan. SM-slutspelen för damer och herrar har länkats ut i anslutning till respektive serietabeller.

Vi har också skapat en samlingssida för slutspel och kval. Den finner du här.

Gällande kvalen till de högre serierna så har ett kval redan inletts. HF Norr och HF Öst har denna säsong samarbetat kring division 2 herrar. Lagen från dessa serier spelar ett förkval till det division 1-kval som snart ska inledas. Förkvalet inelddes helgen 9-10 mars och spelas klart kommande helg.

Publicerad: 2024-03-15

Senast uppdaterad: 2024-03-20

Författare: Adam Engström

Intressant? Dela gärna!