Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

PU bifaller VästeråsIrsta HF:s protest

Svenska Handbollförbundets protestutskott (PU) bifaller den protest som VästeråsIrsta HF lämnade in efter match två mot HF Karlskrona i kvalet till Handbollsligan. Konsekvensen är att matchen ska slutföras genom att VästeråsIrsta HF ska få lägga en straff.

Fredagen den 5 april spelades den andra matchen i bäst av fem mellan HF Karlskrona och VästeråsIrsta HF. I matchens slutskede spelade sig VästeråsIrsta HF fram till ett läge och skott, men målvakten räddade. Domarna dömde inledningsvis straff, men efter kontroll med delegaten konstaterades att tiden hade löpt ut. Därmed fick VästeråsIrsta HF inte lägga straffkastet.

Efter matchen lämnade VästeråsIrsta HF in en protest som PU efter beredning under helgen har beslutat att bifalla.

PU:s beslut innebär att matchen ska slutföras genom att straffkastet ska utföras. Då det efter utförande av straffkastet inte finns någon speltid kvar kan ordinarie matchtid på detta sätt fullföljas. Om straffen resulterar i mål, och därmed oavgjort resultat, ska sedan matchen avslutas med en eller två förlängningar och eventuell shoot-out i enlighet med gällande regelverk.

Sent på söndagskvällen hade Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté ett möte för att påbörja arbetet med att planera in när straffkast och eventuell förlängning ska kunna genomföras. Förbundet hade en första kontakt med föreningarna redan på söndagen.

Frågor besvaras av tävlingschef Adam Engström.

Publicerad: 2024-04-08

Senast uppdaterad: 2024-04-08

Författare: Adam Engström

Intressant? Dela gärna!