Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HF Väst P15 lag 5 - Västergötland/Småland

"Vi hoppas vi ska spela med fart och snabbaste vägen till mål"

Distrikt och lag?
Klass P15, HF Väst Lag 5 - Västergötland/Småland

När började spelarutbildningen för den här årskullen och hur har den varit upplagd?
Den började för ca 1 år sedan och har följt SHF:s teman i utbildningsstegen.

Hur kommer era närmaste förberedelser se ut inför Sverigecupen?
Vi har haft en halvdag där vi lärde känna varandra lite mer. Delade in i lag och spelade olika konstellationer ihop så att många fick spela ihop med nya kompisar. Har vi lite tur kanske vi kan få ihop en match mot ett annat av våra lag från Väst.

Vad ser ni mest framemot under Sverigecupen?
Det är väl som alltid att man hoppas individen ska visa upp sig från sin bästa sida och inte backa av. Utan ta de utmaningar man ställs inför, och våga lita på sin egen kunskap och färdigheter.

Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Har väl egentligen inga resultatmål, utan tänker mer på att individen ska våga kunna prestera. Lyckas man där brukar resultatet gå med en. Sen får man se om det räcker till vinst eller? Gör det inte det har vi troligtvis mött en bättre motståndare. Tar man en match i taget och inte tänker för långt, kan det också hjälpa. Av erfarenhet vet jag att första matchen är viktig. Spelarna kommer in i en stor arena det springer omkring folk med SHF emblem m m, vilket i mångas ögon är den största upplevelse de varit med om. En del klarar detta bättre än andra. Så för spelarna blr det en helg de brukar komma ihåg under lång tid, kanske för alltid.

När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
Jag hoppas vi ska spela med fart och snabbaste vägen till mål, samt undvika omvägar eller lämna över ansvar till någon annan.

Berätta lite mer om ert lag: det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, något skojigt/annorlunda som kanske hänt på resans gång eller något annat som kan vara roligt och intressant för motståndare och publik att känna till.
Två lite olika målvaktstyper som jag hoppas kommer våga ta sig an utmaningen som stundar. Profiler är jag inte säker på att vi har riktigt. Den lämnar jag öppen till varje spelare att ta. Men vi har spelare som kommer dyka upp på olika positioner. Varav en särskilt kommer överraska på många. Vi har också spelare där vi kan ändra lite i vårt uppträdande, kanske mest framåt.

//Micke Karlsson & Kristoffer Larsson

Sverigecupen spelas i Nyköping 10-12 november.

För att följa Sverigecupen inför och under turneringen, ladda ner appen SWE handboll där du kommer hitta senaste nytt, presentationer, intervjuer, spelprogram, vad som händer i hallarna och i Nyköping under helgen och mycket mycket mer. Appen är aktiverad och har börjat fyllas med information, så ladda ner redan nu.

Spelprogrammet kommer publiceras inom kort.

Relaterad information
Till alla lagpresentationerna >>
Till Sverigecupens sida >> Länk till annan webbplats.
Se matcherna live på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.
Till merchandisen för Sverigecupen >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-10-24

Senast uppdaterad: 2023-10-27

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!