Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HF Norr P15 lag 1

"Vi har spelare i laget med en geografisk spridning på över 86 mil. Från Sundsvall i söder till Kiruna i norr."

Distrikt och lag?
HF Norr P15 lag 1

När började spelarutbildningen för den här årskullen och hur har den varit upplagd?
Spelarutbildningen började i februari 2023 och hållit på till i augusti 2023 där vi använt oss av SHF:s olika teman på träffarna.

Hur kommer era närmaste förberedelser se ut inför Sverigecupen?
Vi har en kort träff i Umeå med spelarna helgen 27-28/10. På träffen kommer vi att prata om hur vi ska spela offensivt och defensivt. Allt för att öka samarbetet och utveckla förståelse för varandras handbollstänk i laget.

Vad ser ni mest framemot under Sverigecupen?
Vi ser fram emot den mytomspunna stämningen nere I Nyköping samt en massa fantastisk handboll, men också att se hur spelarna tar sig an de nya utmaningar som de ställs inför. Vi hoppas att killarna i laget vill och vågar visa upp allt sitt handbollskunnande.

Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Våra förväntningar på Sverigecupen är höga ur ett upplevelse perspektiv. Vårt mål är att spela och visa upp en fartfylld och rolig handboll med mycket vilja. Resultatmässigt är fokus på att göra så gott vi kan, kunna känna efter varje match att vi har gjort vårt bästa. Sen så blir detta ett stort äventyr för såväl grupp som individnivå för killarna i laget. Att få växa som människa och handbollsspelare i ett nytt sammanhang och under nya förutsättningar, det blir en utmaning för många. Där man går från tryggheten i sitt vanliga lag till att våga i nytt sammanhang. Så vi hoppas att många av spelarna växer både som personer och som handbollsspelare under helgen.

När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken ska förhoppningsvis få se en handboll där vi driver tempo och man avslutar från många olika positioner på banan i anfallsspelet. Bakåt ä rmålet ett tajt försvar som bygger på bra fotarbete.

Berätta lite mer om ert lag: det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, något skojigt/annorlunda som kanske hänt på resans gång eller något annat som kan vara roligt och intressant för motståndare och publik att känna till.
Vi har spelare i laget med en geografisk spridning på över 86 mil. Från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. De stora avstånden har varit en svårighet att logistiskt överbygga för att få till bra utbildningar, men har gjort att vi i stället kommit varandra nära då alla sammandrag skett med övernattning.

Antalet föreningar med aktiva handbollslag som finns i Norrland är inte längre lika stort i antal som det en gång var. Däremot är hjärtat i dessa föreningar som är kvar oerhört stort. Vi behöver kanske åka 50 mil för att spela ett sammandrag på 2-3 matcher en helg. Detta gör att respekten för de som lägger ned sin tid i lagen är hög bland de som spelar.

//Sara, Magnus och Andreas

Sverigecupen spelas i Nyköping 10-12 november.

För att följa Sverigecupen inför och under turneringen, ladda ner appen SWE handboll där du kommer hitta senaste nytt, presentationer, intervjuer, spelprogram, vad som händer i hallarna och i Nyköping under helgen och mycket mycket mer. Appen är aktiverad och har börjat fyllas med information, så ladda ner redan nu.

Spelprogrammet kommer publiceras inom kort.

Relaterad information
Till alla lagpresentationerna >>
Till Sverigecupens sida >> Länk till annan webbplats.
Se matcherna live på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.
Till merchandisen för Sverigecupen >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-10-27

Senast uppdaterad: 2023-10-27

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!