Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HF Syd F15 lag 1, 2 och 3

"Sportsligt är våra förväntningar att spelarna tar vara på tillfället och njuter av att vara där, att de tar vara på en väldigt lärorik helg"

Distrikt och lag?
HF Syd F15 lag 1, lag 2 och lag 3

När började spelarutbildningen för den här årskullen och hur har den varit upplagd?
Först har de öppna tillfällena av spelarutbildningen genomförts utspritt över hela regionen, sen har uttagningarna pågått från augusti med regelbundna träningar. Under träningarna har vi lagt vikt på fortsatt spelarutbildning men även skapat fler chanser för spelare att visa upp sina individuella och kollektiva färdigheter i olika kontext.

Hur kommer era närmaste förberedelser se ut inför Sverigecupen?
Det kommer vara fokus på att spelare från olika klubbar ska bli bekanta med varandra både på och utanför planen samt att vi ledare ska lära känna de olika spelarna närmare för att kunna ge dem möjligheterna att prestera så bra som möjligt och ha en rolig upplevelse på Sverigecupen.

Vad ser ni mest framemot under Sverigecupen?
Mötet mellan människor som brinner för handboll, se alla unga och talangfulla spelare som ger allt i varje situation men framför allt en stor en stor handbollsglädje genom hela helgen.

Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.

Vi förväntar oss se:

Generellt så har cupen tidigare år varit väldigt välarrangerad och vi ser ingen anledning att förvänta oss någonting annat i år.

Sportsligt är våra förväntningar att spelarna tar vara på tillfället och njuter av att vara där, att de tar vara på en väldigt lärorik helg, att de går in med en ödmjuk men även självsäker inställning och att de ger järnet hela cupen. Utöver det förväntar vi oss en helg med härlig energi och en miljö där alla spelare får chansen att visa vad de går för. Sist men inte minst förväntar vi oss att se den härligt ungdomliga handbollen med ingenting att förlora och allt att vinna, orädda spelare, lite handbollsgodis att njuta av och att efter turneringen kan spelarna kolla varandra i ögonen och vara stolta över sin prestation.

När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
Full fart och fläkt, ungdomliga succémoment samt misstag, talangfulla spelare, stenhård kamp, glädje, förtvivlan och allt däremellan. Sverigecupen bjuder alltid på höga toppar, låga dalar och lugnande mittemellan. Men det är hela charmen som gör just Sverigecupen så unik och fantastisk.

Berätta lite mer om ert lag: det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, något skojigt/annorlunda som kanske hänt på resans gång eller något annat som kan vara roligt och intressant för motståndare och publik att känna till.
Vi visar upp en bra bredd med duktiga spelare på alla positioner, det finns allt från skyttar till genombrottsspelare och kantspringare med fin finess. Profiler finns på alla positioner och alla spelare bär en tongivande roll på olika sätt så det gäller för publiken att vara på hugget så de inte missar någonting. Truppens spets bygger på helheten bland spelarna, hur de kompletterar varandra samt hur de kan sätta varandra i situationer där de kan göra det som de är bäst på.

Det kan vara kul för publiken att veta att vi fördelar alla HF Syd lagen med jämn geografisk spridning från hela distriktet så att konstellationerna ni ser här i varje lag är en representation av spridningen av spelare från hela distriktet.

//Ledarstaben HF Syd

HF Syd F15 lag 1

HF Syd F15 lag 2

HF Syd F15 lag 3


Sverigecupen spelas i Nyköping 10-12 november.

För att följa Sverigecupen inför och under turneringen, ladda ner appen SWE handboll där du kommer hitta senaste nytt, presentationer, intervjuer, spelprogram, vad som händer i hallarna och i Nyköping under helgen och mycket mycket mer. Appen är aktiverad och har börjat fyllas med information, så ladda ner redan nu.

Spelprogrammet kommer publiceras inom kort.

Relaterad information
Till alla lag- och domarpresentationerna >>
Till Sverigecupens sida >> Länk till annan webbplats.
Se matcherna live på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.
Till merchandisen för Sverigecupen >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-01

Senast uppdaterad: 2023-11-01

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!