Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HF Syd P15 lag 1, 2 och 3

"Vi gillar en temposnabb handboll med tufft försvar och mycket kontringar"

Distrikt och lag?
HF Väst Syd lag 1,2 och 3

Hur har era förberedelser sett ut inför Sverigecupen?
Vi har under hösten haft 3 uttagningstillfällen där vi har gått från att ha varit ca 140 spelare till att bli 3 lag på 42 spelare. Vi är 7 ledare som har haft i uppdrag att utbilda och samtidigt ha en uttagningsprocess. Konkurrensen i regionen är tuff och det är roligt att jobba med så drivna killar.

Efter lagen har varit klara har vi haft ett tillfälle där vi kunnat träna ihop oss lite samt spela några kortare interna matcher.

Vad ser ni mest fram emot under Sverigecupen?
Att få hjälpa killarna att ha en bra helg och utvecklas som handbollsspelare samt ge dem så bra förutsättningar som möjligt för att kunna prestera och få chansen att visa upp sig för förbundskaptenerna.

Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Våra förväntningar sportsligt är som sagt att killarna ska få visa upp sig och att vi ska hjälpa dem så mycket vi kan för att de ska kunna prestera på topp. Att vara i en miljö där alla spelare är där för samma sak och är lika drivna som de själva tror jag killarna kommer uppleva som mycket inspirerande och kul.

När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi har försökt hitta en mix av lite olika spelartyper både skyttar, men även lite snabbare spelskickligare spelare. Vi gillar en temposnabb handboll med tufft försvar och mycket kontringar.

Sverigecupen spelas i Nyköping 10-12 november.

För att följa Sverigecupen inför och under turneringen, ladda ner appen SWE handboll där du kommer hitta senaste nytt, presentationer, intervjuer, spelprogram, vad som händer i hallarna och i Nyköping under helgen och mycket mycket mer. Appen är aktiverad och har börjat fyllas med information, så ladda ner redan nu.

Spelchema för gruppspelet >> Pdf, 100.7 kB.

Relaterad information
Till alla lag- och domarpresentationerna >>
Till Sverigecupens sida >> Länk till annan webbplats.
Se matcherna live på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.
Till merchandisen för Sverigecupen >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-09

Senast uppdaterad: 2023-11-09

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!