Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: VästeråsIrsta HF P14

"Vi är en homogen grupp där alla spelar sin roll otroligt bra efter förutsättningarna. Vi kommer inte att vika ner oss!"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Stort tack! Det känns jättekul och framförallt för killarnas skull att de får uppleva ett finalsteg tillsammans.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Efter två riktigt starka prestationer mot OV Helsingborg och Alingsås hade vi allt i egna händer i princip. Vi var tvungna att ta poäng mot Tyresö vilket vi också gjorde efter 24-22 i avgörande matchen.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Det har vi faktiskt inte, förutom som åskådare. Det ska bli spännande att få kliva in innanför linjerna och vara med i hetluften på riktigt.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Tuffa matcher, bra stämning på läktaren och fina lärdomar att med sig framåt! Samt självklart att skapa minnen tillsammans som man tar med sig i hela sin handbollskarriär.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Intrycken är, som så många vet, att det är sjukt små marginaler i idrotten handboll. Hur vissa små sekvenser blir så oerhört påverkande i slutändan. Sen att det också varit bra arrangemang vart vi än varit i princip. Samt vad många duktiga handbollsspelare och lag det finns på den här nivån i Sverige. Och givetvis att vi har som första lag på pojksidan i VästeråsIrstas historia tagit oss till finalspelet!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Min förhoppning är att vi kan bjuda på fart och fläkt samt ett lag som står upp för varandra. Vi är en homogen grupp där alla spelar sin roll otroligt bra efter förutsättningarna. Vi kommer inte att vika ner oss!

Berätta lite mer om ert lag.
VästeråsIrsta HF P14 är en blandning av klubbens pojkar födda 2009 samt 2010. I vardagen har vi en delad träningsgrupp tillsammans med pojkar födda 07/08. Så i vanliga fall så är vi en grupp på 25 personer ganska jämt fördelat mellan 07:or, 08:or och 09:or (+ några 10:or).

Vi är ett ambitiöst gäng som gillar att träna hårt och vill uppnå saker tillsammans. Vi har pratat mycket i år kring tydlighet och förväntningar mot varandra, alltså hur vi vill bete oss mot varandra i både match och träning, och det har gett stora resultat till gruppens välmående och prestationer. Jag vet att killarna är sjukt förväntansfulla på denne helg då det verkligen är en ”once in a lifetime”!

//Ferdinand Beckius, Ledare VästeråsIrsta HF P14

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-03-26

Senast uppdaterad: 2024-03-26

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!