Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HK Aranäs F16

"Vi kämpar ihop som lag och ger allt för varandra med ett tufft försvarsspel som möjliggör snabba kontringar"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det ska bli otroligt kul och spännande att få vara med i finalspelet. Tjejerna var väldigt nervösa och spända inför steg 4 och när det sen blev klart att vi avancerade, så släpptes alla känslor ut. Nu har vi en rolig månad tillsammans framför oss med bra förberedelser och extra pepp, så hoppas vi uppleva samma känslor igen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade gjort bra resultat i de första matcherna, så vi visste att om vi vann mot Kärra i sista omgången, så skulle vi vara klara som gruppetta i steg 4.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, det är första gången för oss i dessa sammanhang. En del spelare och ledare har varit uppe tidigare år som publik, men aldrig med nere på planen. Det kommer bli en lärorik upplevelse.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi har nu uppnått ett av våra mål för säsongen att komma till finalsteget och nu ska vi försöka spetsa till det ytterligare lite till och sikta högt. Alla matcher kommer bli svåra, men vi ska förbereda oss ihop på bästa sätt och ta den hjälp vi behöver för att göra allt vårt yttersta för att nå så långt som möjligt i finalspelet.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har haft många tuffa matcher på vägen, men vi har lyckats att få ihop det på bästa sätt när det väl gällt som mest. Alla tjejer i truppen har varit med på planen vid något tillfälle under säsongen och bidragit med sitt bästa för laget. Det är det största bestående intrycket att alla varit delaktiga och med på resan.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi vill spela med mycket fart och med bra kvalitét. Vi kämpar ihop som lag och ger allt för varandra. Ett tufft försvarsspel som möjliggör snabba kontringar. Och sen ett varierande anfallsspel med många olika lösningar samt attacker, där många spelare är delaktiga och bidrar samt att vi får spridning ut på alla positioner och med många olika antal målskyttar. Då är vi som bäst. Sen har vi också tre bra målvakter med bra, men lite olika kvalitéer och där den bästa för dagen står i mål och kommer visa en hög nivå och många fina färdigheter.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är en stor grupp på 30 st. tjejer födda 2007 som tränar ihop 4 ggr/vecka. Vi försöker hela tiden ha roligt tillsammans på och utanför planen, då vi umgås så mycket. Samtidigt ska det vara utmanade och utvecklande och alla ska vara delaktiga och känna att de bidrar. Tjejerna brinner för sin sak och har en stor passion till handbollen. Vi får hoppas att det kommer synas på plan och på läktaren.

//Magnus Johansson, tränare HK Aranäs F16

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-03-27

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!