Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Täby HBK P16

"Vi är ett gäng grabbar som gillar att träna tillsammans, sporra varandra och ha kul. Vi har nog lyckats få till en prestation som vi i början kanske inte visste att vi hade i oss"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Det känns fantastiskt kul att få delta i finalspelet i Uppsala. Vi ledare är otroligt stolta över hela truppen som har sporrat varandra under hela säsongen till att nå den här framgången.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade vunnit våra 3 inledande matcher i gruppen tillsammans med Norrköpings HK så båda lagen var klara för avancemang till finalspelet och var laddade för en gruppfinal. Vi lyckades knipa åt oss de sista 2 poängen också och gick vidare som gruppetta som vi ville.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Som lag är detta vår första resa till finalspelet så erfarenhetsmässigt utifrån det så är det helt nytt. Dock är vi hyfsat turneringsvana och vet vad som förmodligen krävs för att orka prestera bra under hela finalspelet.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Rent allmänt att det blir samma handbollsfest som tidigare år, det är ett fantastiskt event för alla som gillar handboll. För lagets del hoppas vi hinna förbereda oss lite extra inför finalspelet för att kunna spela om de främsta placeringarna.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Största intrycket är att vi varit stabila i alla USM-steg som vi spelat. Vi har lyckats vinna alla matcher hittills och det har såklart stärkt oss inför framtida uppgifter. I efterhand måste man säga att vår steg 1-grupp, med 3 st steg 4 lag visade det sig, var en riktigt tuff start. Med gruppseger i bagaget i steg 1 kände vi att vi hade mer att ge.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Tittar man på resultaten från de tidigare USM stegen så gör vi ganska mycket mål, så det hoppas vi kunna fortsätta med även om motståndet trappas upp ytterligare. Vi vill spela en tempostark handboll och gillar att spela försvar.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi var inför säsongen 2 olika lag som slogs ihop, P07 och P08. Vi lyckades att svetsa samman truppen och vi har tagit stora kliv tillsammans under säsongen. Nu är vi ett gäng grabbar som gillar att träna tillsammans, sporrar varandra och har kul. Vi har nog lyckats få till en prestation som vi i början kanske inte visste att vi hade i oss. I takt med ökad tro på vad vi kunde prestera så började vi enligt våra mått mätt också nå långt i stora turneringar som GBG-cup och Lundaspelen. Om man ska vara helt ärlig så var USM finalspel inget vi räknade med att fightas om när vi klev in i försäsongen i augusti. Men killarna har visat upp en fin utveckling och vi har anpassat oss bra till den nya gruppdynamiken vilket har skapat en bra trygghet i laget.

//Marcel Lundstad, Huvudtränare Täby HBK P16

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-03-27

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!