Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: OV Helsingborg HK P18

"Det blir väldigt påtagligt hur duktiga lag, individuella spelare och ledare man möter samtidigt som man ska prestera under en kort stund i ett sammanhang som man inte är van vid under säsongen"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Fantastiskt kul för killarna som för 2 år sen missade finalspelet. Då efter sista matchen, ”slöts ett avtal” mellan spelarna att dom skulle spela i Uppsala om 2 år så mycket lättnad och glädje.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi var faktiskt klara för finalspelet inför vår sista match pga andra resultat.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
De flesta i detta lag spelade i Uppsala förra året och oavsett vårt resultat så var det en fantastisk upplevelse för samtliga inblandade. Det är kanske ingen ny lärdom eller erfarenhet men det blir väldigt påtagligt hur duktiga lag, individuella spelare och ledare man möter samtidigt som man ska prestera under en kort stund i ett sammanhang som man inte är van vid under säsongen.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Lite som förra året så siktar vi på ta oss till en semifinal och sen kan allt hända. Vi är övertygade om att när vi har dagen så kan vi slå alla lag men problemet är väl att det kan också alla andra lag i finalspelet göra…haha =)

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi spelade en väldigt häftig match mot Hammarby som nog hade allt man kan önska sig där vi till sist fick dela på poängen. Mycket kamp, ställningen svängde och bra tryck från sköna Bajen-supportrar bakom bänken. De var så nära att jag förstod att dom hade vitlökssås på kebabpizzan dagen innan.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Fartfylld handboll med fina individuella insatser.

Berätta lite mer om ert lag.
Ett gäng väldigt ambitiösa killar som är bra på handboll och som består mestadels av 06or kryddat med lite 07or och 05or.

Detta lag och spelare är ett resultat av OV Helsingborgs A till A verksamhet (HA-P16) där vi jobbar långsiktigt med täta samarbeten mellan olika träningsgrupper och klubbens sportgrupp.

//Robban & Benny

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-03-28

Senast uppdaterad: 2024-03-28

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!