Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Skuru IK F14

"Finns bara en förväntning och det är att ha roligt. Åker vi till Uppsala och är avslappnade, har roligt, är trygga med vårt grundspel så kommer det att gå bra"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Vi är såklart otroligt glada och stolta över att ha gått vidare till finalspelet. Majoriteten av tjejerna och tränarna har varit med sen bollskolan och fr.o.m. maj tar klubben över ansvaret för laget så detta blir ett speciellt och känslosamt men också en perfekt avslutning för oss.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Oj. Det blev en rysare. Poäng i vår sista match och vi var klara men eftersom vi inte lyckades att avgöra på egen hand var vi beroende av att Guif gjorde jobbet mot Backa, vilket de gjorde. Det var en fyra timmar lång och plågsam väntan innan vi kunde jubla på hemmaplan.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, detta blir första gången.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Finns bara en och det är att ha roligt. Åker vi till Uppsala och är avslappnade, har roligt, trygga med vårt grundspel så kommer det att gå bra. Skulle vi börja sätta mål med finalspelet och ha förväntningar, ja då kommer även kraven. Har vi krav kommer vi att slå knut på oss själva. ”Tänd men inte spänd” är något vi brukar prata om.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Den långa väntan på lottningen och nervositeten inför steg 3 och 4 där motståndet var tufft. Känslorna och spelet har givetvis varierat genom alla USM-stegen, ”Sometimes maybe good, Sometimes maybe shit”, men på det stora hela är vi såklart väldigt nöjda. Vi är i finalspelet och det är jättekul.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi hoppas kunna bjuda på ett hårt försvarsspel i kombination med ett snabbt och lekfullt anfall.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag med totalt 30 spelare, 3 handbollstränare, 1 målvaktstränare, 2 fystränare, 1 lagledare och alla föräldrar på det. Vi har även tillgång till en mental coach som drillar oss i ”laget före jaget”.

När vi var som flest var vi 47 spelare och det var en utmaning att hålla i träningar med så många i hallen men det funkar med lite planering. Att vi varit många har varit en av våra styrkor. Alla har fått bra sparring på rätt nivå genom alla år.

//Johnny Lindberg, tränare Skuru IK F09

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-03-29

Senast uppdaterad: 2024-03-29

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!